Spansk landstræner fyret efter kysseskandale

0
1027
Præsidenten for Det Spanske Fodboldforbund, Luis Rubiales, kysser Jennifer Hermose på munden, da han ønsker hende tillykke. Screenshot fra Viaplay

Den spanske landstræner Jorge Vilda har fået sparket af det spanske fodboldforbund. Vilda har bakket op om den skandaliserede præsident Luis Rubiales, der kyssede en spiller på munden under VM-fejringen mod hendes vilje

Den spanske landstræner Jorge Vilda, der for mindre end tre uger siden var med til at vinde VM-guld i Australien, er nu fyret på gråt papir.

Fyringen er en udløber af skandalen om fodboldpræsident Luis Rubiales, der kyssede en spiller på munden under vm-fejringen, selv om hun ikke ønskede det.

Jorge Vilda var i forvejen hårdt kritiseret af spillere og medier, og han får nu sparket, fordi han har udtrykt støtte til Rubiales.

Det Spanske Fodboldforbund siger farvel til Jorge Vilda med denne udtalelse:

”RFEF vil gerne udtrykke sin taknemmelighed til Jorge Vilda for det arbejde, han har ydet, for hans professionalisme og engagement gennem alle år og ønsker ham held og lykke i fremtiden”.

Fra hele verden er kritikken væltet ind over Rubiales og Det Spanske Fodboldforbund siden det skandaløse kys. Senest har herrelandsholdet udtrykt støtte til deres kvindelige kolleger.