Brøndbys U19-træner: Ny turnering har givet langt mere konkurrence

0
1517
Brøndbys U19-piger har vundet fem kampe, spillet tre uafgjort og tabt to kampe, siden sæsonen startede 13. august. Foto: joh_foto

Brøndbys U19-cheftræner Kenneth Kretchmer er godt tilfreds med den nye U19 Piger Liga, som har afløst U18 DM. “Vi møder dygtige og velforberedte modstandere hver weekend,” siger Brøndby-træneren, hvis hold lige nu ligger nummer to

Mere konkurrence, større jævnbyrdighed og en nemmere overgang for spillerne til seniorfodbold.

Det har været målet med den nye U19 Piger Liga, som fra denne sæson har afløst U18 DM-turneringen. Og set fra Brøndbys U19-cheftræner Kenneth Kretchmers plads, så lever den nye turneringsform op til målsætningen.

“Helt sikkert, vi møder dygtige og velforberedte modstandere hver weekend. Den nye struktur har gjort turneringen langt mere kompetitiv allerede her på den korte bane og kommer til at gavne transitionen op mod senior på den lidt længere bane, det er jeg ikke i tvivl om,” siger han.

“Den nye struktur har gjort turneringen langt mere kompetitiv”

Flere årgange

Ændringen betyder dog også, at der er flere årgange af spillere, der skal have chancen:

“Det er stadig lidt udfordrende at navigere i tre årgange og med både første års seniorspillere og U16 spillere med inde over kampene, ser vi op imod seks årgange på banen samtidigt. Der er nogle risici dér, som vi skal have taget højde for,” siger Kenneth Kretchmer.

Blandet start

Brøndby har spillet 10 kampe og ligger lige nu nummer to med 19 point efter fem sejre, tre uafgjorte og to nederlag. Ligaen føres af HB Køge. Om sæsonen hidtil, siger Kenneth Kretchmer:

“Det har været lidt blandet. Vi har haft virkelig gode perioder og perioder hvor vi har slidt lidt mere med det, ligesom der er dele af spillet jeg er mere tilfreds med end andre områder,” siger Brøndby-træneren og uddyber:

“Vi har arbejdet meget med spillet med bold, og det har måske kostet lidt i spillet uden bold, hvor vores pres og restforsvar har lidt under mindre fokus på træningsbanen. Den anden side af den fortælling er så at vi er lykkedes godt med at skabe chancer og topper lige nu i både xP (expected points) & xG (expected goals). Kan vi lægge lidt på i forhold til at få omsat lidt mere af det vi skaber, samt blive skarpere på vores principper uden bold, så har jeg stor tro på, at vi kan løfte vores præstation og samlede udtryk markant”.

Brøndby vandt søndag 6-1 over Vildbjerg. Foto: joh_foto

Risikovillighed og intensitet

Han beskriver sit holds styrker sådan her:

“Vi er risikovillige og bringer mange spillere på den sidste tredjedel. Vi spiller med stor intensitet og et fremadrettet mindset”.

Hvad er jeres målsætning for sæsonen?

“Vi vil rigtig gerne udvikle flere spillere op imod vores kvindeligahold og få flere spillere med omkring ungdomslandsholdene. Kamp- og turneringsmæssigt vil vi gerne vinde alle kampe vi deltager i :-),” skriver Kenneth Kretchmer i en mail til fodboldforpiger.dk.

Se stillingen i U19 Piger Ligaen her