Tættere på OL: Danmark fik sin 4. Nation League-sejr

0
504
AmalieVangsgaard, der her jubler med holdkammerater under sommerens VM, stod for den første scoring i kampen mod Wales Hun har nu scoret fire mål i Nation League. Foto: Anders Kjærbye - dbufoto.dk

Kvinderne slog tirsdag aften Wales med 2-1 i Nation League. Amalie Vangsgaard og Sofie Bredgaard stod for de danske scoringer, som sender Danmark endnu et skridt tættere på OL

Danmark skød sig tirsdag aften endnu tættere på en puljesejr i Nation League, da holdet hjemme i Viborg slog Wales med 2-1. Dermed er Danmark endnu tættere på den semifinaleplads i Nation League, som – i tilfælde af sejr – vil kaste en billet af sig til OL 2024 i Paris.

Amalie Vangsgaard åbnede med en hovedstødsscoring efter 28 minutter, og Sofie Bredgaard, som stod for indlægget til Vangsgaards scoring, gjorde det selv til 2-0 efter 39 minutter, da hun sendte et langskud i kassen.

Danmark havde chancer til mere, men i stedet kom Wales på måltavlen, da de udnyttede en fejl i det danske forsvar. Isabella Obaze mistede bolden og efter et par afleveringer kunne Jessica Fishlock gøre det til 2-1.

Det blev dog ikke til mere og bagefter var humøret tårnhøjt i den danske lejr:

“Det er helt fantastisk at stå med 12 point efter de her kampe og føre puljen. Vi kunne ikke have fået en bedre start på tiden under Andrée (Jeglertz, red.), og jeg tror, at vi alle bare er megaglade for den måde, det kører på lige nu,” sagde målscorer Sofie Bredgaard til DR.

Danmark mangler nu to kampe i sin pulje: Den 1. december gælder det Tyskland på udebane og den 5. december kommer Island til Viborg.

Du kan se højdepunkter fra kampen på DR her