Vi får baghjul i Europa: Danskere får mindre spilletid i de store ligaer

0
1087
Landsholdet jubler efter en scoring. De fleste landsholdsspillere er udlandsprofessionelle i de store ligaer, men her får de mindre spilletid end deres kolleger fra bl.a. Schweiz og Sverige. Foto: Anders Kjærbye - dbufoto.dk

Sammenlignelige lande løber fra Danmark, når det gælder spillere med spilletid i Champions League og de fem største ligaer i Europa. Det skal ændres med ny talentstrategi

Danske spillere får markant mindre spilletid i de store ligaer i Europa i forhold til spillere fra sammenlignelige lande. Det viser en opgørelse, som der refereres til i DBU og Kvindedivisionsforeningens nye talentstrategi.

Opgørelsen, der er baseret på tal fra Football Statistics and History, viser, at Danmark er på en femteplads blandt otte sammenlignelige lande, når man ser på spilletid i Top 5-ligaerne.

Listen toppes af Schweiz, hvis spillere i sæsonerne 21/22 og 22/23 samlet fik 28421 minutters spilletid. På de næste pladser følger Holland (27262 minutter) og Irland (25954 minutter), mens Sverige (24219 minutter) er på fjerdepladsen. Danmark kommer ind på femtepladsen med 19511 minutter.

Danmark kommer ind på 5. pladsen med 19511 minutter.

I Champions League får Danmark også baghjul af de fleste. Her er danske spillere på syvendepladsen, når man ser på spilletiden i de sidste to sæsoner for otte sammenlignelige lande: Italien fører her med 10490 minutters spilletid, Sverige er nummer to med 9835 minutter og Danmark er på syvendepladsen med bare 2898 minutter.

Kilde: Football Statistics and History

Lægger man både de fem store ligaer og Champions League sammen, så lander Danmark på sjettepladsen.

Den manglende spilletid blev nævnt af DBUs talentchef Anders Gerber, da han forleden medvirkede i GameChangers podcast om den nye talentstrategi. Her pegede han på, at de færre spilleminutter viser, at dansk kvindefodbold halter efter udviklingen i sammenlignelige lande. Det skal der rettes op på med den nye talentstrategi:

“Vi udvikler nogle udmærkede spillere, men deres værktøjskasse skal gøres bedre, blandt andet ved at starte indsatsen tidligere. Hvis spillerne får en bedre værktøjskasse, så får vi også bedre resultater i kvindeligaen, i Champions League og på landsholdet,” siger Anders Gerber i podcasten.

LÆS OGSÅ:

Podcast: Sådan skal ny talent-strategi løfte dansk kvindefodbold