Landshold vil undgå hvide shorts af hensyn til menstruation

0
1027
Når det kan undgås, vil landsholdene ikke længere optræde i hvide shorts. Arkivfoto: Anders Kjærbye - dbufoto.dk

DBU har besluttet at udfase de hvide shorts fra kvindelandsholdene, fordi spillerne risikerer at bløde igennem under menstruation. HB Køge vil også droppe hvide shorts 

Spillerne på de danske kvindelandshold slipper fremover for at skulle spille i hvide shorts, når det kan undgås. Det meddeler DBU efter en dialog med en gruppe spillere på kvindelandsholdet. Spillerne har udtrykt bekymring over at spille i hvide shorts, fordi de risikerer at bløde igennem, når de har menstruation.

Engelske storklubber som Manchester City og Everton, der har flere danske spillere på holdet, afskaffede hvide shorts sidste år på grund af menstruationsbekymringer, og i tennisturneringen Wimbledon er det også blevet tilladt kvinderne at spille i andet end hvidt af samme årsag.

Nu turen så kommet til de danske kvindelandsholdet, både ungdoms- og A-landsholdet.

“Der har tidligere på året været en god dialog mellem DBU og spillerne om de mulige udfordringer med hvide shorts, hvorefter vi har aftalt, at kvindelandsholdet skal spille i røde shorts så ofte som muligt. Det vil holdet så gøre så ofte, det kan lade sig gøre – i forhold til modstanderes farver og Uefas retningslinjer på området,” siger Dansk Boldspil-Unions (DBU) kommunikationschef, Jakob Høyer, til DR Sporten.

Der kan dog være kampe, hvor det er nødvendigt at stille op i hvide bukser. Det vil ske i kampe, hvor en modstander, der spiller i røde shorts, har hjemmebanefordel. Hvide shorts er nemlig eneste alternativ til de røde shorts i landsholdsdragten.

HB Køge dropper også hvidt

Også de forsvarende mestre HB Køge har besluttet, at de ikke længere vil spille i hvidt. Det fortæller viceanfører Maria Uhre til DR Sporten:

“Vi har besluttet, at vi fra næste sæson ikke skal have noget tøj, der er hvidt, så vi undgår usikkerheden om, at man kan bløde igennem. Der har været snak og bekymring, fordi der er en utryghed i, om det rammer lige den uge, hvor vi spiller i hvid,” siger Maria Uhre.

Hun tilføjer dog, at det ikke hidtil har været et reelt problem, fordi hvide shorts kun er en del af klubbens tredjesæt til udebane.