U16-landsholdet tabte stort til Tyskland: Spillerne fik en øjenåbner

0
1625
I forbindelse med U16-landsholdets kampe i Sønderborg var der arrangeret fællestræning mellem landsholdet og lokalepigespillere. 72 piger deltog i fællestræningen, som sluttede et fællesfoto. Foto: DBU

U16-landsholdet tabte 6-0 og 3-0 til Tyskland i to venskabskampe i sidste uge. Men kampene var lærerige for spillerne, som fik en øjenåbner i forhold til internationalt topniveau, siger landstræner Claus Struck

Tyskland kom, så og sejrede stort, da de onsdag og lørdag i sidste uge spillede to venskabskampe mod det danske U16-landshold i Sønderborg.

Den første kamp vandt tyskerne 6-0, hvoraf fire mål blev scoret på 11 minutter midt i 2. halvleg. Den anden kamp endte 3-0, men den kamp var mere jævnbyrdig end 3-0 antyder,  siger U16-landstræner Claus Struck.

Lærerige nederlag

Trods de store nederlag, var kampene lærerige, fortæller Claus Struck på en SMS, som han har underskrevet “en fortrøstningsfuld landstræner”:

“Vi ved altid, når vi møder Tyskland, at vi vil blive matchet hårdt og at spillerne får en øjenåbner i forhold til det internationale topniveau. Tempoet og den fysiske forskel fra hvad pigerne er vant til i U16 og U18 er stor. Vi lærte meget af kamp 1 og forbedrede os på flere parametre til kamp to. I anden kamp var vi i langt større grad i stand til at spille vores fodbold spil, så det var meget opløftende,” siger landstræneren – og fortsætter:

“Kampene gav os er klart billede af hvad vi skal arbejde med og præcis derfor vi møder top nationer. Vi vil gerne op og måle os med dem”.

“Spillerne får en øjenåbner i forhold til det internationale topniveau”

Fik udfordret tyskerne

Der har været fokus opbygningsspil, restforsvar, forsvar af feltet og presspil, forklarer han. Og så har truppen arbejdet med holdværdier som mod, sammenhold og tillid.

“Efter første kamp var vi overraskede over, at vi faldt lidt fra hinanden og indkasserede fire mål på 11 minutter, men der er også stor læring at hente i den oplevelse og de fejl, vi lavede i den kamp, var rettet til anden kamp. Der får vi udfordret tyskerne og giver dem noget at forholde sig til. Ja, der er styrkeforskel, men ikke så vi ikke kan nå dem,” siger Claus Struck.

Klubbernes Head of Coaches var inviteret med til Sønderborg, hvilket Claus Struck var glad for:

“De kunne ved selvsyn se hvilke kompetencer spillerne er udfordret på og derfor har de nu endnu bedre forudsætninger for at hjælpe pigerne til at blive endnu bedre,” siger han.