Vangsgaard, Kühl og Ballisager kan blive Årets Kvindelige Fodboldspiller 2023

0
647
Amalie Vangsgaard jubler efter en scoring. Foto: Anders Kjærbye - dbufoto.dk

Tre store landsholdsprofiler dyster om titlen som Årets Kvindelige Fodboldspiller 2023. Prisen uddeles ved DRs store gallashow  Sport 2023 i Herning den 6. januar 2024

Amalie Vangsgaard, Kathrine Kühl og Stine Ballisager har leveret de største præstationer blandt danske kvindelige fodboldspillere i 2023.

Det har medlemmerne af Spillerforeningen, spillernes fagforening, afgjort ved en afstemning, og derfor er de tre nomineret til titlen som Årets Kvindelige Fodboldspiller 2023, der uddeles ved det store DR-gallashow Sport 2023 i Herning den 6. januar 2024.

Spillerforeningens hjemmeside præsenteres de tre spillere sådan her:

Amalie Vangsgaard. Foto: Anders Kjærbye – dbufoto.dk

26-årige Amalie Vangsgaard er for første gang nomineret til prisen. Den hurtige angriber har især været forrygende på landsholdet, hvor hun har scoret mange vigtige mål. Til VM-slutrunden i Australien blev hun matchvinder i 1-0-sejren over Kina med sit flotte hovedstød i det 90. minut, og i efteråret har hun brilleret med fire mål i fire Nations League-kampe, hvor især hendes dominerede præstation mod Tyskland står skarpt i erindringen. På klubplan skiftede Vangsgaard i vinter fra Linköpings FC, hvor hun blev topscorer i sidste sæson, til den franske storklub PSG. Her har angriberen, indtil videre, nettet fire gange i 2023.

“Den hurtige angriber har især været forrygende på landsholdet, hvor hun har scoret mange vigtige mål”

Kathrine Kühl. Foto: Anders Kjærbye – dbufoto.dk

20-årige Kathrine Kühl har taget et international spring i dette år. I januar skiftede hun FC Nordsjælland ud med den engelske storklub Arsenal, der spiller med om mesterskabet i Europas stærkeste liga, Women’s Super League, hvor Kühl har leveret flere gode præstationer. På Kvindelandsholdet har den teknisk begavede midtbanespiller også taget store skridt. Her er Kühl med sit stærke overblik og fremragende boldkontrol blevet en fast del af det hold, som klarede sig flot ved VM-slutrunden, og som aktuelt topper sin Nations League-gruppe foran Tyskland, Wales og Island.

“Her er Kühl med sit stærke overblik og fremragende boldkontrol blevet en fast del af det hold”

Stine Ballisager. Foto: Anders Kjærbye – dbufoto.dk

29-årige Stine Ballisager vandt prisen som Årets Kvindelige Fodboldspiller 2022 efter en fantastisk sæson på både klub- og landshold. Forsvarsspillerens 2023 har også været rigtig godt. For Danmark har hun med sin styrke og forudseenhed været guld værd for den stærke, rød-hvide defensiv, der har leveret hele syv clean sheets i år, herunder to til sommerens VM-slutrunde. I det første halve år af 2023 var hun som anfører for Vålerenga en af holdets bedste i kampen om det norske mesterskab, før hun i sommer drog på et amerikansk eventyr i Kansas City Current i verdens måske bedste liga, NWSL.

“For Danmark har hun med sin styrke og forudseenhed været guld værd for den stærke, rød-hvide defensiv”