Bundkarakterer til de fleste danske spillere efter nederlag til Tyskland

0
1295
Katrine Veje, her i kamp med målscoreren til 1-0 Alexandra Popp, får 02 i karakter af DRs eksperter. Foto: Anders Kjærbye - dbufoto.dk

De fleste spillere får 00 og 02 af DRs eksperter efter fredagens 3-0 nederlag til Tyskland i Nation League. Nederlaget får OL-chancen til at ligne et fatamorgana for Danmark

Advarsel: De danske landsholdsspillere bør ikke tjekke DR.dk her til morgen, hvis de vil i bedre humør efter fredagens klare 3-0 nederlag til Tyskland i Nation League-turneringen.
Der er nemlig dumpekarakterer til flere spillere, efter at Tyskland effektivt og dygtigt sikrede sig sejren og dermed 1. pladsen inden den sidste og afgørende kamp i Nation League-gruppespillet .

Danmark kom ellers til Rostock med en 1. plads i puljen og en tro på, at de kunne gentage sejren fra september, hvor Tyskland blev slået i Viborg på to mål af Amalie Vangsgaard. Men den sejr var Danmark ikke i nærheden fredag aften i Rostock, og Tysland er nu klar favorit til at slutter som nummer et i puljen og dermed snuppe den semifinaleplads i Nation League, som kan give en billet til sommerens OL i Paris.

Amalie Vangsgaard scorede to gange mod Tyskland i september. Fredag aften kæmpede hun en ensom kamp men lykkedes dog med noget i 1. halvleg og får derfor karakteren 4 af DRs eksperter. Foto: Anders Kjærbye – dbufoto.dk

De fleste får 00 og 02

DR Sportens fodboldekspert Arnela Muminovic og fodboldkommentator Henrik Liniger, der fulgte kampen i Rostock, har givet karakterer til spillerne, og som sagt: det er ikke munter læsning for de fleste spillere, som må tage til takke med 00 og 02 på 12-skalaen.

“det vil ikke være munter læsning for de fleste spillere, som må tage til takke med 00 og 02 på 12-skalaen”

Kun målmand Lene Christensen, forsvarsspillerne Isabella Obaze og Luna Gevitz samt angriberen Amalie Vangsgaard får karakteren 4. Fem spillere får 02 og fire spillere får dumpekarkteren 00, heriblandt anfører Stine Ballisager Pedersen. Karaktergennemsnittet lander dermed på 02.

Det danske hold får en samlet karakter på 02 af DRs eksperter. Foto: Anders Kjærbye – dbufoto.dk

Landstræner Andree Jeglertz får også 02 af de to eksperter. De konstaterer ganske vist, at han fik en del af gameplanen ødelagt, fordi Sofie Svava tidligt måtte udgå men en skade. Men, som de skriver:

“Det er trods alt ham, der vælger de elleve, der skal starte inde, og det er de første 20-25 minutter, Danmark taber kampen. Så det ansvar må han tage på sine skuldre for at sætte sit hold ordentligt op”.

Du kan læse karaktererne på DR.dk her