Damsø-bestyrelse ser store muligheder i FCK-samarbejde

0
1277
FC Damsø i en kamp mod Ølstykke FC i foråret 2023. Kampen sluttede 2-1 til Damsø. Foto: Mikkel Hviid

“Vi bliver en del af Nordens største sportsbrand,” lyder det fra FC Damsøs bestyrelse om samarbejdet med FC København, der fra sommeren 2024 skal bane vejen for et FCK kvindehold

En ekstraordinær generalforsamling den 3. januar 2024 skal først give grønt lys. Men hvis ellers FC Damsøs medlemmer siger ja på denne generalforsamling, så er vejen banet for et nyt samarbejde mellem FC Damsø og FC København, så FC København fra sommeren 2024 kan overtage Damsøs licens og sende et FCK-hold i aktion i kvindernes 2. division.

Og det er en rigtig god løsning for Damsø, mener klubbens bestyrelse. Tirsdag udsendte bestyrelsen en længere orientering til medlemmerne i FC Damsø, og her svarer den selv på forskellige spørgsmål om konsekvenserne af samarbejdet, herunder spørgsmålet “Giver vi ikke bare giver vores førstehold væk uden at få noget igen?”.

LÆS OGSÅ: FC København vil etablere kvindehold med FC Damsø

Til det skriver bestyrelsen:

“Sådan ser vi i bestyrelsen ikke på det. Vi bliver en del af det største sportsbrand i Norden, vi bliver en vital samarbejdspartner i FCK-kvinder og vi vil kunne udvikle Damsø, og kvindefodbolden generelt, i en positiv retning med hjælp fra FCK og det enorme bagland og ressourcer som FCK har. Vi vil kunne få assistance fra FCK til at udføre nogle af de idéer vi i bestyrelsen har. Hvis aftalen bliver vedtaget, kan klubben få tilført ekstra ressourcer, der kan gøre os i stand til at udvikle klubben og vores senior-, børne- og ungemiljø yderligere. Eksempler kunne være: trænervejledning og sparring, rekruttering, hjælp til administrative
opgaver mm.”.

“Vi bliver en vital samarbejdspartner i FCK-kvinder og vi vil kunne udvikle Damsø”

FC Damsø – Ølstykke FC 2-1. Foto: Mikkel Hviid

Damsø-hold vil kunne spille i 2. division

Damsø-bestyrelsen stiller også det retoriske spørgsmål “Vil Damsø så ikke have seniorfodbold mere?” – og svarer:

“Jo det vil vi. For det første vil FCK-kvinder være at betragte som Damsøs førstehold, da vi bliver moderklub. Vores DS2 hold vil fremover være det højest rangerende hold med Damsø navn/spilledragt. I takt med at oprykning af FCK kvindeholdet bliver en realitet, vil vores DS2 hold kunne rykke op gennem rækkerne. Således at når FCK-kvinder spiller i den øverste række (Gjensidige ligaen), vil ”vores” DS2 hold kunne spille i 2. division, ligesom vores DS1 hold gør i dag,” skriver klubben og understreger, at det selvfølgelig forudsætter, at DS2-holdet rykker op gennem rækkerne.

“Vores DS2 hold vil fremover være det højest rangerende hold med Damsø navn/spilledragt”

Damsø-bestyrelsen fortæller også, at FC København, hvis aftalen indgås, vil overtage alle udgifter og indtægter, der er forbundet med førsteholdet fra sommeren 2024.

“Dvs. at vi på den korte bane ikke ville skulle opretholde de udgifter der er i forbindelse med vores DS1 hold, hvilket betyder flere penge som kan investeres i vores øvrige seniorer samt børne- og ungdomsafdeling. Herudover tilføres klubben resourcer og know-how som vil være med til at løfte klubben generelt,” skriver bestyrelsen.

LÆS OGSÅ:

FC København vil etablere kvindehold med FC Damsø