FC København vil etablere kvindehold med FC Damsø

0
3365
Rebecca Steele, projektchef for kvindefodbold i FC København. Foto: Steen Trolle

F.C. København og FC Damsø har indgået en samarbejdsaftale om en overbygning, der gør, at et F.C. Københavns kvindehold kan blive en realitet fra 1. juli 2024. Aftalen skal fortsat godkendes på en generalforsamling i FC Damsø i starten af det nye år

Så er vejen næsten banet for det kvindehold, som FC København har planer om at etablere fra sommeren 2024. FCK har indgået en samarbejdsaftale med 2. divisionsklubben FC Damsø i Vanløse, og hvis ellers Damsøs medlemmer godkender aftalen på en ekstraordinær generalforsamling den 3. januar 2024, så overtager FC København Damsøs plads i 2. division og spiller som F.C. København fra sæsonen 24/25. Det betyder, at FCK etablerer en kvindeafdeling i et datterselskab under FCK og som er fuldt ejet af FC København P/S.

3 moderklubber til kvindeholdet
FCK-Kvinder vil have tre moderklubber: B1903, KB og Damsø. Der bliver nedsat et samarbejdsudvalg mellem de fire partnere (FCK, B1903, KB og Damsø) og Damsø vil ligeledes få en plads i bestyrelsen i FCK-Kvinder.

Aftalen omhandler kun FCK-Kvinder. FC Damsø vil ikke blive en del af FCK herrefodbold.

FC Damsø, der blev stiftet i 2002, er en af Københavns største kvinde- og pigeklubber og klubben har været samarbejdsklub med F.C. København siden januar 2023.

Grundighed og tålmodighed bliver vigtig
Det nye FCK kvindehold vil træne på Frederiksberg side om side med herreholdet, mens det endnu ikke er afklaret, hvor holdet skal spille sine hjemmekampe:

”Det er et stort og vigtigt skridt for etableringen af et stort kvindehold i København, som er en af de målsætninger, vi har i vores strategi i F.C. København. Vi glæder os meget til at udvikle kvinde- og pigefodbolden i byen og i Danmark sammen med FC Damsø,” siger direktør i F.C. København, Jacob Lauesen.

”Det er et stort og vigtigt skridt for etableringen af et stort kvindehold i København”

”Der er ingen tvivl om, at vi har høje mål og store ambitioner over tid. Men som vi hele tiden har sagt, så er det afgørende for os, at vi er grundige og tålmodige, så vi skaber en solid og stærk platform for kvindefodbold i FCK og København. Målet er at samle København på ny og skabe de bedste rammer for, at de dygtigste piger kan udvikle sig og at endnu flere begynder at spille fodbold,” fortsætter han.

LÆS OGSÅ: Damsø-bestyrelse ser store muligheder i FCK-samarbejde

FC Damsø spiller i 2. division. Arkivfoto: Mikkel S. Hviid

 

God dialog med FC Damsø
FC Damsø er aktuelt placeret i 2. division, men ambitionen er at løfte det sportslige niveau betragteligt i fremtiden:

”Vi har haft en rigtig god dialog med ledere, stab og spillere i FC Damsø, og vi vil værne om klubben og den stærke kultur og mentalitet, samtidig med, at vi vil udvikle en topklub. Damsø er en klub, der har arbejdet dedikeret med kvinde- og pigefodbold og er gået forrest på det område i to årtier. Det har givet klubben en kæmpe erfaring og knowhow, som er altafgørende for at tage de næste skridt. Samtidig har de som os en ambition om at løfte kvinde og pigefodbolden til et nyt niveau, og det kan vi gøre sammen,” siger Projektchef i FCKs kvindefodbold, Rebecca Steele.

”Vi har haft en rigtig god dialog med ledere, stab og spillere i FC Damsø”

”Vi er meget begejstrede over udsigten til det nye samarbejde med F.C. København, som vi ser som en unik mulighed for at udvikle kvindefodbolden både i FC Damsø, København og i Danmark. Nu skal vores medlemmer tage endelig stilling til projektet, men vi er meget optimistiske omkring det,” siger Anker Thisted, formand i FC Damsø.

Rebecca Steele startede som projektchef i FC København den 1. marts. Hun kom fra en stilling som Head of Change Management i DBU.

Konkrete planer for talentarbejde
Ud over etableringen af et førstehold vil der også blive skabt en talentafdeling. Der er dialog med flere klubber omkring en sådan afdeling, skriver FC København.

”Talentarbejdet bliver en afgørende brik i udviklingen af FCKs kvindefodbold, og vi har også her store ambitioner med den del. Her vil KB og B1903 spille en vigtig rolle og F.C. København har en talentafdeling på internationalt niveau for herrer, som vi vil bruge som model for de kommende piger,” siger Rebecca Steele.

LÆS OGSÅ:

Damsø-bestyrelse ser store muligheder i FCK-samarbejde

DBU dropper fast track-ordning – FC København ærgrer sig

”Vi vil være danske mestre og spille Champions League”