JULEGAVETIPS: Syv gode bøger til store og små fodboldspillere

0
638

Hvad med at give en fodboldbog i julegave? Vi har her samlet syv gode forslag til aktuelle og fede fodboldbøger til både store og små

Fodboldspillere kan hente masser af inspiration i bøger om spillere og spillet, så hvorfor ikke give bøger i julegave, hvis der er fodboldspillere i familien? Her får du syv gode bud på fodboldboggaver – nogen er aktuelle, nogen er for børn, andre er bare gode og så er der to om markante udenlandske stjerner.

Denne artikel indeholder kommercielle links

Sådan bliver du elitefodboldspiller

KØB BOGEN HER

Af Jens Bangsbo

Jens Bangsbo, internationalt anerkendt fysisk træner, har skrevet bogen til dig, der mener fodbold seriøst. Her giver han sine bedste råd om fysisk, teknisk, mental og taktisk træning til drenge og piger, der mener fodbold seriøst.

“Det er ikke kun de største talenter, som bliver elitespillere. Langtfra. Hvis du vil være en dygtig fodboldspiller handler det om at gøre det rigtige,” lyder det fra Jens Bangsbo, der har trænet nogle af de største stjerner i verden (bl.a. Iniesta, Del Piero og Zidane) i klubber som Juventus og Atalanta. Målgruppen for bogen er fra ca. 10 år.

KØB BOGEN HER: Sådan bliver du elitefodboldspiller

Sallys far får fodboldfeber

KØB BOGEN HER

Af Thomas Brunstrøm og Thorbjørn Christoffersen

Sjov fortælling til de mindste om Sallys far, der virkelig gerne vil have, at Sally starter til fodbold, og heldigvis siger hun ja. Men hun når knap nok at starte, før fodboldfeberen rammer far. Han køber helt vildt meget udstyr, hepper højere end alle de andre forældre, og han blander sig i trænerens taktik.

Det viser sig, at Sally faktisk er ret god til fodbold, selvom far går langt mere op i det, end hun selv gør. Faktisk bliver far så ivrig, at han ender med at spænde ben for både Sally og sig selv.

‘Sallys far får fodboldfeber’ er en del af den populære billedbogsserie om Sallys far. Målgruppen er børn fra ca. 4 år.

KØB BOGEN HER: Sallys far får fodboldfeber

You Have the Power: Find Your Strength and Believe You Can

KØB BOGEN HER

Af Leah Williamson og Suzanne Wrack

Leah Williamson, anfører for Englands EM-vindere i 2022, viser piger, hvordan alle kan blive ledere, og at der kan ske store ting, hvis man tror på sig selv.

“Denne positive guide for livet vil inspirere unge piger til at lede som en professionel og motivere dem til at gøre det, de elsker,” lyder det om bogen, der er skrevet i samarbejde med fodboldskribenten Suzanne Wrack.

You Have the Power er fyldt med historier fra Leahs eget liv og massere af råd for til børn og teenagere om, hvordan de finder styrken til at følge deres drømme.

NB: Bogen er på engelsk!

KØB BOGEN: You Have the Power: Find Your Strength and Believe You Can

MEGAN RAPINOE ONE LIFE

KØB BOGEN HER

Af Megan Rapinoe

Den amerikanske stjerne Megan Rapinoe er legendarisk både på og uden for banen – for hendes mange mål, kunstfærdige hjørnespark, aktivisme for ligeløn og queer-rettigheder. One Life fortæller hendes historie fra hun sparkede til sin første fodbold som 4-årig og til hun blev en stjerne på internationalt niveau med flere verdensmesterskaber og OL på CV’et. Rapinoe fortælle selv historien om at springe ud som homoseksuel, alvorlige skader, dre tvang hende væk fra banen, og hendes beslutsomhed, der bragte tilbage på topniveau.

NB: Bogen er på engelsk.

KØB BOGEN: MEGAN RAPINOE ONE LIFE

Kvindeligaen

KØB BOGEN HER

Af Lasse Højstrup Sørensen, Turbine Forlaget

Lasse Højstrup har skrevet denne letlæste bog til børn om landets bedste fodboldturnering for kvinder, kvindeligaen.

“Her spiller de bedste hold fra Danmark mod hinanden. HB Køge og Fortuna Hjørring er nogle af de bedste hold, men de andre hold er også meget dygtige,” som bogen forklarer.

Læs om om klubberne, hvad en topscorer er, hvordan træning foregår, hvordan klubberne kvalificerer sig til Champions League samt ligaens største stjerner.

KØB BOGEN: Kvindeligaen

100 ikoniske fodboldstadioner

KØB BOGEN HER

Af Andreas Kraul, Lindhardt og Ringhof

DRs kendte fodboldkommentator Andreas Kraul folder sin kærlighed ud til 100 ikoniske arenaer, som har lagt græstæppe til de største fodboldkampe eller de mindste lokalopgør.

Kom med bag kulisserne og få sjove anekdoter og tips til området omkring stadionerne, hvis du selv får lyst til at besøge dem.

Andreas Kraul har som fodboldfan, -ekspert og -kommentator været på flere fodboldstadioner end de fleste andre danskere. Han tager os fra Eidi Stadium på Færøerne, der kan rumme omkring 500 tilskuere, til Rungrado 1st of May Stadium i Nordkoreas hovedstad Pyongyang med hele 114.000 sæder. Vi kommer med til de største klubbers hjemmebaner – Old Trafford, Anfield, Maracanã, Allianz Arena, Bernabéu – og runder også stadioner, som har spillet en rolle for det danske landshold: Nya Ullevi i Göteborg (EM-finalen 1992) og selvfølgelig Parken i København.

KØB BOGEN: 100 ikoniske fodboldstadioner

Jeg er Zlatan Ibrahimovic

KØB BOGEN HER

Fortalt til og skrevet af forfatteren David Lagercrantz

I den efterhånden legendariske bestseller-selvbiografi “Jeg er Zlatan Ibrahimovic” fortæller fodboldstjernen Zlatan med egne ord om en barsk opvækst i Rosengård-kvarteret uden for Malmø. Om fædrene fra de fine dele af byen, der forsøger at få ham smidt ud af Malmö FF. Om kampen for at nå toppen af international fodbold.

Fra den første hårde tid i Ajax, skiftet til Juventus, succesen i Italien og skandalen, der var ved at koste ham karrieren.

Han fortæller om Inter og sejrene, om Mourinho, målene og de store stjerner. Han fortæller om kærligheden til Helena og børnene. Om livet uden for projektørlyset. Og så afslører han for første gang, hvad der skete med Pep Guardiola i Barcelona.

KØB BOGEN HER: Jeg er Zlatan