“Fodbolden er med til at gøre efterskoleopholdet lige én tak bedre”

0
1231
Thea Glerup er ny elev på Lyngs Idrætsefterskole.

NY PÅ EFTERSKOLE: I disse uger kan du her på FODBOLD FOR PIGER møde nogle af de nye elever på Danmarks bedste idrætsefterskoler. I dag: Thea Glerup, Lyngs Idrætsefterskole

Navn: Thea Glerup

Alder: 16 år

Hjemby: Viborg

Efterskole:  Lyngs Idrætsefterskole

Klub / række: Viborg Q u18DM

Position på banen: Central midtbane

Hvorfor har du valgt at tage på efterskole?

Så længe jeg kan huske, har jeg altid vidst, at jeg ville prøve noget nyt efter 9. klasse. Det har aldrig været fordi, jeg var skoletræt eller havde det svært i skolen, men mere fordi jeg vidste, jeg havde brug for at udfordre mig selv. Brug for at komme lidt ud af min comfort zone. Og da min mor selv er efterskolelærer, var det bare det mest oplagte valg. Derudover har jeg generelt ikke hørt andet end godt om at være på efterskole, og næsten uanset hvem du spørger, siger de, at det bliver et af de bedste år i dit liv.

Derfor var jeg faktisk ikke i tvivl om, at et år på efterskole var det rette for mig, både for at udfordre mig selv socialt, men også for at få en oplevelse for livet.

Hvorfor blev det Lyngs Idrætsefterskole?

De to ting jeg vægtede allerhøjest, da jeg kiggede på efterskole, var det sociale og så selvfølgelig fodbolden. Derfor ville jeg gerne gå på en efterskole, der ikke var alt for stor, men samtidig havde højt niveau inden for fodbold med mulighed for, at jeg kunne udvikle mig. Af den grund faldt valget på Lyngs Idrætsefterskole.

“Jeg ville gerne gå på en efterskole, der ikke var alt for stor, men samtidig havde højt niveau inden for fodbold”

Hvordan er starten gået?

Starten på Lyngs er gået forrygende. Jeg tror faktisk ikke, jeg kunne have forestillet mig den bedre. Jeg er faldet godt til, har allerede fundet mig en masse gode venner, nyder hver eneste dag og hygger mig generelt bare.

Hvad håber du at få ud af dit efterskole-ophold?

Når jeg engang er færdig på Lyngs Idrætsefterskole, forventer jeg, at kunne se tilbage på et af de bedste år i mit liv. Jeg forventer at kunne se tilbage på et år, hvor jeg har udviklet mig både socialt, fagligt og ikke mindst fodboldmæssigt. Jeg håber at stå med følelsen af, at det 110% var det hele værd at bruge et år af mit liv på.

“Jeg håber at stå med følelsen af, at det 110% var det hele værd at bruge et år af mit liv på”

Hvad med fodbolden – hvordan går det?

Lige nu er fodbolden noget af det bedste ved efterskolen. Det er det, jeg ser frem til hver dag, og det er med til at gøre efterskoleopholdet lige én tak bedre. At spille under nye omstændigheder har givet mig den ekstra selvtillid, jeg manglede, for at kunne blive en endnu bedre fodboldspiller, og jeg er ikke i tvivl om, jeg allerede har udviklet mig enormt meget fodboldmæssigt her på skolen.

Læs mere om Lyngs Idrætsefterskole her

LÆS OGSÅ: JULEGAVETIPS: Syv gode bøger til store og små fodboldspillere