Nyt samarbejde skal styrke pigefodbolden i Egedal Kommune

0
678
Egedals borgmester Vicky Holst Rasmussen (S). Foto: Bjarke Maccarthy

Egedal Kommune, DBU og DBU Sjælland har indgået et samarbejde, der skal sikre gode rammer for udviklingen af idrætten i kommunen og som kommer til at understøtte fodbold for børn – og især piger – i Egedal

Fodboldfestivaller og en særlig børneklubrådgiver.  Det er nogle af de initiativer, som takket være et nyt samarbejde med DBU og DBU Sjælland skal få endnu flere i gang med at spille fodbold i Egedal Kommune. Samarbejdet skal ikke mindst styrke pigefodbolden i den nordsjællandske kommune.

”Jeg glæder mig over det styrkede samarbejde mellem DBU, DBU Sjælland og Egedals fodboldklubber. Jeg håber, at endnu flere får lyst til at spille fodbold og opleve glæden og sammenholdet. Det fællesskab, man finder sammen gennem idræt er med til at styrke vores lokalsamfund”, siger Egedal Kommunes borgmester Vicky Holst Rasmussen til dbu.dk.

De mange frivillige kræfter i fodboldklubberne i Egedal skal understøttes i at skabe de bedste fodboldmiljøer for børn. Det kommer til at ske gennem konceptet DBU Børneklub, facilitering af netværk samt uddannelse af klubbernes børneudviklingstrænere.

Styrkelse af børnefodbolden

DBU’s formand Jesper Møller glæder sig over aftalen med Egedal:

”Det er fantastisk, at vi i samarbejde med fodboldklubberne, DBU Sjælland og Egedal Kommune i endnu højere grad kan understøtte bestræbelserne på, at endnu flere piger og drenge bliver en del af fodboldens fællesskab og får gode oplevelser på og udenfor banen uanset køn, alder eller baggrund. Det kræver et tæt og stærkt, lokalt samarbejde mellem kommunen, DBU Sjælland og de mange engagerede frivillige ude i fodboldklubberne, som er afgørende for den imponerende udvikling, der er i pigefodbolden i disse år”, siger han.

Der tilkobles en børneklubrådgiver fra DBU Sjælland til hver DBU Børneklub, som skal guide fodboldklubberne og hjælpe dem med deres udvikling. Herunder skal der udvikles og afvikles en række fodboldfestivaller i samarbejde med fodboldklubberne.

Flere piger på banen

Første skridt i velfærdsalliancen er, at fodboldklubberne i Egedal Kommune får mulighed for at blive en del af DBU og Nordea-fondens indsats Get Movin’, der har til formål at få flere piger og kvinder ind i fodboldens fællesskaber.