Signe Markvardsen vender retur fra USA til HB Køge

0
1169
Signe Markvardsen. Foto: HB Køge

Signe Markvardsen, der i 2022 forlod HB Køge til fordel for et fuldt scholarship på University of South Florida, er tilbage i HB Køge, hvor hun fra årsskiftet tiltræder på en længere kontrakt

“En svane vender hjem til reden”, skriver HB Køge på sin hjemmeside. Svanen er Signe Markvardsen, der i 2022 sagde farvel til HB Køge og Danmark og skiftede til University of South Florida, hvor hun fik et fuldt scolarship. Nu er Signe Markvardsen tilbage i Danmark. Hun har underskrevet en længere kontrakt med HB Køge, og tiltræder i sin gamle klub, når der startes op igen efter julepausen.

“Vi har hele tiden håbet på og arbejdet ud fra en plan om, at Signe skulle tilbage til HB Køge igen en dag, og vi er meget glade for at det nu snart kommer til at ske. Hun overraskede alt og alle, da hun som 18-årig spillede sig ind i startopstillingen midt i vores Champions League-gruppedeltagelse for et par år siden. Det fortæller jo alt om hendes niveau. Nu har hun kun fået flere erfaringer og er blevet modnet af halvandet år på egen hånd i udlandet, så vi forventer, at hun kan komme til at spille en stor rolle for os fremover,” siger cheftræner Kim Daugaard til hjemmesiden.

Venstre kant

Signe Markvardsen, der primært gør sig i venstresiden som back, wingback eller kantspiller, kommer oprindeligt fra Svogerslev. Hun spillede størstedelen af sine ungdomsår i HB Køge-regi, inden hun som 15-årig tog til Brøndby IF. Tre år senere vendte hun tilbage til HB Køge hvor gennembruddet kom i efteråret 2021 og hvor hun står noteret for 28 seniorkampe.

Signe Markvardsen har flere gange trænet med hos HB Køge gennem de seneste år, når hun har været hjemme på besøg i Danmark, og da hun forlod klubben var det da også med besked fra daværende cheftræner Søren Randa-Boldt om, at klubben var “klar til at byde hende velkommen, når hun kommer hjem igen”.

Super glad

“Jeg er super glad for at komme hjem til HB Køge. Da jeg tog afsted, var det efter en sæson med Champions League-fodbold og et mesterskab. Og det er også på grund af det, jeg er vendt tilbage hertil igen. Jeg vil vinde mesterskaber og spille europæisk med HB Køge igen,” sagde Signe Markvardsen til klubbens sponsorer, da hun blev præsenteret ved en pre-match-arrangement før lørdagens kamp mod AaB.

I USA er det blevet til 30 kampe for Universitetsholdet USF Bulls, og Signe Markvardsen står desuden noteret for 11 danske U19-landskampe.