DBU Sjælland: Ny gruppe skal understøtte udviklingen af fodbold for piger og kvinder

0
527
Foto: DBU SJælland

“Pigeindrangerings- og udviklingsgruppen” er en ny gruppe under DBU Sjælland, der skal bidrage til flere gode fodboldmiljøer for piger og derigennem få flere piger og kvinder ind i de sjællandske fodboldklubber. Der er lige nu åbent for, man kan søge om at blive medlem af gruppen.

Er du aktiv i pige-kvindefodbold på Sjælland og vil du være med til at præge udviklingen med at skabe gode fodboldmiljøer for piger og kvinder, så kan du lige nu søge om at blive medlem en del af en ny gruppe, Pigeindrangerings- og udviklingsgruppen i DBU Sjælland.

Den nyoprettede gruppe har til formål at understøtte udviklingen af fodbold for piger og kvinder, herunder rekruttering og fastholdelse af spillere, trænere, ledere og frivillige.

“Som medlem af Pigeindrangerings- og udviklingsgruppen vil du være med til at opsamle signaler og trends for dermed at bidrage til, at DBU Sjællands udbud er i overensstemmelse med klubbernes ønsker og inden for DBU Sjællands strategi og rammer.

Gruppen skal samtidig bidrage til at implementere og omsætte Udviklingsplan for dansk fodbold for piger og kvinder 2024-2027 til konkrete handlinger til gavn for den generelle udvikling i sjællandsk fodbold,” skriver DBU Sjælland.

Yderligere fokus på piger og kvinder i sjællandsk fodbold

Gruppen skal blandt andet via dialog med klubberne, understøtte den positive udvikling, der er i gang, og være med til at skabe endnu mere opmærksomhed omkring udviklingsmulighederne.

Gruppens opgave er bl.a. at komme med inspiration og forslag til øvrige udvalg og grupper om for eksempel turneringsstruktur og -former, konceptudvikling, projekter etc., som skal være med til at sikre de bedste og mest optimale tilbud for piger/kvinder.

“Gruppens opgave er bl.a. at komme med inspiration og forslag”

Opgaver med indrangering

Desuden skal nogle af gruppens medlemmer indrangere hold, det vil sige udvælge de formodede bedste sjællandske pigehold i U13-U18 til DBU Sjælland og øvrige fællesrækker.

“Rent praktisk foregår dette ved at besigtige og skrive rapporter om mulige hold i fællesrækkerne med DBU København samt at indgå i dialog med trænere og ledere fra holdene i forbindelse med kampene. For at undgå inhabilitet må medlemmer af gruppen ikke besidde et trænerjob i de rækker, der skal indrangeres. Hvis du søger om optagelse i Pigeindrangerings- og udviklingsgruppen, skal du angive, hvorvidt du ønsker at tage del i indrangeringsarbejdet”.

Vil du vide mere?

Hvis du vil høre mere om gruppen, kan du kontakte souschef for Udvikling, Uddannelse og Dommer, Frederik Løwenstein på telefon 4634 0777 eller email frel@dbusjaelland.dk

Ansøgning til frel@dbusjaelland.dk skal sendes senest søndag d. 11. februar.