FCK har fundet sin talentchef til kvindefodbold

0
805
Rebecca Steele, Casper Hansen og Sune Smith-Nielsen,. Foto: FCK Media

Casper Hansen, der er sportslig leder for KBs børnefodbold, bliver pr. 1. februar talentchef i FC Københavns nye kvindesatsning. Han skal opbygge en talentafdeling for piger

FC København tager endnu et skridt i opbygningen af en ny, stærk kvindeafdeling med ansættelsen af en talentchef. Det er Casper Hansen, der i dag er sportslig leder for KBs børnefodbold, som pr. 1. februar bliver talentchef i FC København, hvor hans første opgave bliver at lægge fundamentet til en talentafdeling for piger:

”Vi er meget glade for at af tilknyttet Casper, der kommer med stor erfaring og kendskab til udviklingen af børne- og ungdomsfodbold – og ikke mindst pigefodbold via den store pigeafdeling i KB,” siger projektchef for kvindefodbold i FCK, Rebecca Steele, til klubbens hjemmeside.

”På sigt er målet, at vi skal have en talentafdeling på højt niveau, for det er afgørende for os, at vi kan skabe bedre forudsætninger for, at piger kan jagte deres fodbolddrømme. Opgaven bliver, i første omgang at skabe den rigtige struktur og form for talentafdelingen, herunder at sikre, at vi får licens til at have talentudvikling for piger fra sommeren 2025. Det er en stor og kompliceret opgave, som vi er glade for, at Casper har påtaget sig,” siger Rebecca Steele.

”På sigt er målet, at vi skal have en talentafdeling på højt niveau”

Flere piger skal spille fodbold

Casper Hansen kommer i sin nye rolle til arbejde tæt sammen med FCKs talentafdeling på drengesiden:

”Alle skal kunne drømme om at spille for København, uanset køn, så det er et stort og prioriteret fokus for os at skabe et stærkt talentmiljø for piger. Formålet er ikke alene at skabe dygtige spillere, men i høj grad også, at vi skal have endnu flere piger til at spille fodbold og flere kvinder til at blive fodboldtrænere og ledere. Det vil vi gøre i samarbejde med de tre moderklubber og de mange samarbejdsklubber, vi har i F.C. København,” siger Sune Smith-Nielsen, udviklingsdirektør i F.C. København.

Casper Hansen, der tidligere har arbejdet i blandt andet FA2000 og DBU København, kalder sit nye job fantastisk spændende

“Det giver utroligt meget mening for mig. Vi vil gerne skabe et rigtigt stærkt miljø, hvor piger kan jagte deres drøm om at blive professionelle fodboldspillere en dag. Der er allerede flere og flere piger, der spiller fodbold i København, og vi vil gerne være med til at skabe endnu bedre muligheder for dem. Der er allerede en fantastisk stærk talentafdeling for drenge i FCK, nu skal vi tage inspiration fra den, men gøre det på den måde, der giver bedst mening for piger,” siger Casper Hansen.

LÆS OGSÅ:

FC Damsø sagde klart ja: Vejen banet for FC Københavns kvindehold