Se filmen og mød spillerne bag Danmarks glemte verdensmesterskab

0
605
Søndag den 5. september 1971 skrev en gruppe danske kvinder et fantastisk stykke fodboldhistorie. Foran 112.000 tilskuere på Estadio Azteca i Mexico City spillede de VM-finale mod værtsnationen Mexico, og takket være tre scoringer af den bare 15-årige Susanne Augustesen, blev Danmark verdensmester med en sikker sejr på 3-0.

Dokumentarfilmen ‘Copa 71’ fortæller historien om dengang en gruppe danske kvinder vandt det uofficielle verdensmesterskab i Mexico. FODBOLD FOR PIGERs læsere kan få rabat til fire spændende fodboldaftener i København i forbindelse med CPH:DOX

Det er verdensmesterskabet, som de fleste har glemt. I 1971 blev der afholdt et uofficielt verdensmesterskab for kvinder i Mexico, og Danmark sejrede i en finale, der blev spillet foran hele 112.000 tilskuere på Estadio Azteca i Mexico City.

Nu har du chancen for at høre den fantastiske historie om den danske triumf. Filmen ‘Copa 71’ bliver vist fire gange på dokumentarfilmfestivalen CPH:DOX i København i marts, og FODBOLD FOR PIGERs læsere har mulighed for at være med én af de fire aftener – endda med rabat.

‘Copa 71’ er et mix af farverige arkivklip, som ingen har set i et halvt århundrede, og nye interviews med spillerne selv. Dermed udfylder filmen hullerne i det kollektive hukommelsestab.

“Landsholdspillere beretter om de surrealistiske dage i Latinamerika, hvor kvindefodbolden indtog verdensscenen og fyldte aviserne, tv-skærmene og radiofladen,” skriver CPH:DOX.

‘Copa 71’ spilles således under CPH:DOX  med forskellige arrangementer bagefter:

Fredag den 8. marts i Grand Teatret kl. 19.00-20.40. Herefter er der i anledning af kvindernes internationale kampdag besøg af verdensmestrene fra 1971.

Onsdag den 13. marts i Grand Teatret kl. 19.00–20.40. Herefter er fodboldfest, hvor landsholdet fra 1971 fejres. Mød Lykke Friis (Kommissionen for flere piger i fodbold), tidligere landsholdsspiller Katrine Pedersen, kommunikationschef i DBU, Jakob Høyer og filmens to danske hovedpersoner, Birthe Kjems og Ann Stengaard i en samtale om den del af dansk fodboldhistorie, alt for få kender til. Radiovært Amalie Bremer modererer samtalen. DBU leverer merchandise til alle publikummer, og inden filmen serverer vi en gratis øl (m/u alkohol) fra To Øl. Præsenteres i samarbejde med DBU og Fanklub for Kvindelandsholdet.

Lørdag den 16. marts i Grand Teatret kl. 21.30-23.30. Herefter vil der være Q&A med instruktørerne.

Onsdag den 20. marts i Scala Bio kl. 19.30-21.20. Efter visningen af filmen vil der være en spændende Q&A-session med de to lokale verdensmestre fra 1971-holdet, Ann Stengaard og Bente Kramager.

Du kan se det hele på vores hjemmeside og booke billetter igennem dette link: https://cphdox.dk/da/film/copa-71-da/

Brug rabatkoden FODPIGER20

LÆS OGSÅ: Den glemte triumf: Da Danmark blev verdensmester i 1971