Simone Boye skal være mor: Drømmer om EM til næste sommer

0
501
Simone Boye i aktion for landsholdet. Hun skal være mor til sommer. Foto: Anders Kjærbye - dbufoto.dk

Landsholdets viceanfører er gravid og skal være mor til sommer, fortæller hun til DR. Hun håber at være tilbage på banen igen til efteråret

Simone Boye, der er viceanfører og spiller i svenske Hammarby, skal snart have en længere pause fra fodboldspillet. Hun er nemlig gravid og har termin til juli. Men landsholdsveteranen, der snart fylder 32 år, håber at kunne være tilbage på træningsbanen til efteråret. Drømmen er at komme med til næste sommers EM.

“Jeg har et mål om, at jeg skal tilbage og spille i Hammarby, og så er det mere en drøm at kunne komme tilbage på landsholdet, men det er jo ikke kun mig, der er inde over den beslutning. Jeg tror, at det ville være svært at forene mig med tanken om, at jeg er færdig med at spille på landsholdet, men jeg ved også, at tingene og prioriteterne kan se anderledes ud på den anden side af fødslen,” siger Simone Boye til DR.

“Jeg har et mål om, at jeg skal tilbage og spille i Hammarby”

Landsholdsprofilen træner stadig og vil blive ved så længe, hun kan, fortæller hun. Hun sørger dog for at dosere træningen og undgå øvelser, hvor der indgår kropskontakt:

“Jeg kan mærke, at jeg til hver træning måske bliver en lille smule dårligere. I lidt dårligere form, lidt mere forpustet, eller musklerne syrer lidt mere til, så jeg skal skrue lidt ned. Det skal jeg lige lære, men ellers går det godt,” siger Simone Boye til DR.

Har ret til mindst 14 ugers barsel med løn

Kvindelige fodboldspillere har ret til mindst 14 ugers betalt barsel med mindst to tredjedel af lønnen. Det skyldes en aftale, som det internationale fodboldforbund FIFA og den internationale spillerforening Fifpro står bag og som trådte i kraft i 2021.

Simone Boyes landsholdskollega, Stine Larsen, der spiller i svenske Häcken, er også gravid og har termin i februar. Stine Larsens holdkammerat i Häcken, Elin Rubensson, er en af de spillere, der kommet tilbage til topfodbold efter at være blevet mor. Hun blev i 2023 kåret til årets bedste kvindelige spiller i Sverige.

Læs DRs interview med Simone Boye her