U16-landstræner roser spillere trods nederlag i UEFA-turnering: “En lærerig tur”

0
628
Foto fra 16-landsholdets kamp mod Ecuador ved UEFA Development-turneringen, der blev spillet 26. februar til 5. marts i Tyrkiet. Foto: DBU

U16-landsholdet er hjemme igen efter UEFA Development-turneringen i Tyrkiet. Det blev til tre tabte kampe, men det var en lærerig tur, som viste, at Danmark lige nu er efter England og Norge, siger landstræner Claus Struck

Trods tre nederlag i tre kampe er det en fortrøstningsfuld 16-landstræner Claus Struck, der gør status efter UEFA Development-turneringen, der blev spillet 26. februar til 5. marts i Tyrkiet.

Danmark mødte Norge, Ecuador og England i det, der betegnes som en udviklingsturnering og hvor der er regler for, hvor meget spilletid hver spiller skal have (de må ikke spille mere end 120 minutter inden for 48 timer, og de skal gerne spille 90 minutter over de tre kampe). Det blev til nederlag på hhv. 0-3, 1-3 og 1-3, men trods nederlagene er der meget godt at tage med fra kampene og turen til Tyrkiet, konstaterer Claus Struck:

“England og Norge er bedre end os”

“Resultatmæssigt er vi naturligvis ikke tilfredse med udbyttet. England og Norge er på nuværende tidspunkt bedre end os, men vi er ikke langt væk. Ecuador burde vi have slået komfortabelt. Hvis vi kigger på indholdet i kampene, så viser vi i alle kampene et højt topniveau, men også et noget lavere bundniveau end vi kan tillade os. Det skal vi naturligvis have kigget på og det bliver et tema igen, når vi i april skal en tur til Irland og spille to kampe,” siger han.

“Hvis vi kigger på indholdet i kampene, så viser vi i alle kampene et højt topniveau, men også et noget lavere bundniveau end vi kan tillade os”

“Vi er lige nu bagefter England og Norge på de fysiske parametre og i duel spillet både offensivt og defensivt. På evnen til at holde koncentrationen og disciplinen er vi heller ikke helt der hvor vi kan holde det i 90 min. Vi er fortrøstningsfulde i forhold til at vi på sigt kommer til at være konkurrencedygtige. I Danmark spiller vi på en måde hvor vi gerne vil løse spillet sammen og på sigt håber vi på, at det kan være med til at vi nærmer os eller måske overhaler nogle af de andre nationer,” fortsætter Claus Struck.

Start-11eren til kampen mod Ecuador. Foto: DBU

Pige- og drengelandsholdet rejste sammen

U16-landsholdet var afsted med U16 drenge-landsholdet, og de to hold havde på turen flere fælles seancer, fortæller landstræneren:

“Vi havde mulighed for at se hinandens kampe og spiste når programmet tillod det sammen. Vi var på en enkelt tur væk fra hotellet og havde en aften med konkurrencer på tværs af de to landshold. Vi havde fælles møde omkring tekniske, mentale og fysiske krav på de enkelte positioner med baggrund i videoklip. Disse fælles tiltag og mulighed for at se hinandens kampe var en lærerig oplevelse og noget vi kan bruge fremadrettet”.

Fokus på gennembrudsspil og restforsvar

Fodboldmæssigt havde U16-landsholdet fokus på gennembrudsspil og restforsvar:

“Vi havde én træning inden kamp et og en enkelt træning mellem de to første kampe og dermed begrænset tid til at arbejde med temaet. Først til sidste kamp kunne vi se produktet af vores anstrengelser i forhold til temaer, så stor ros til spillerne for at forbedre dette. Vi fik i forbindelse med temaet på banen også kigget ind i orientering og kommunikation som vigtige ingredienser til at tage gode beslutninger på banen,” siger Claus Struck – tilføjer:

“Alt i alt har vi haft en lærerig tur og nu håber vi at vi tager et step op i niveau. Det overordnede mål er at vi fremstår konkurrencedygtige i efteråret 2024, når vi skal spille første kval runde til U17 EM”.

Foto fra 16-landsholdets kamp mod Ecuador. Foto: DBU