“Jeg lyver ikke, når jeg siger, at efterskole er det bedste år i mit liv”

0
1879
"Efterskole er et fantastisk år, og du kan sagtens gå på efterskole og stadig udvikle dig indenfor fodbolden," siger Caroline. Foto: BGI akademiet

MIT EFTERSKOLELIV: Her kan du møde nogle af eleverne på Danmarks bedste idrætsefterskoler. I dag: Caroline Noltensmejer, BGI akademiet

Navn: Caroline Noltensmejer
Alder: 16
Hjemby: Odense
Efterskole: BGI akademiet
Klub/række: Odense Q U16 DM
Position på banen: Central midtbane

Hvorfor har du valgt at tage på efterskole?

Jeg valgte at tage på efterskole, fordi jeg gerne vil møde en masse nye mennesker og spille en masse fodbold.

Hvorfor blev det BGI akademiet?

Jeg valgte BGI akademiet, fordi de har nogle gode faciliteter for fodbold. Da jeg kiggede på efterskoler, var det vigtigt for mig, at det var en efterskole, der prioriterede pigefodbolden, så jeg kunne udvikle mig som spiller. Det var en meget vigtig faktor for mig, at fodboldniveauet var et godt match for mig, da jeg spillede DM inden efterskole og havde været inde hos DBU’s talentcenter.

Hvad er det bedste ved at gå på efterskole?

Det bedste ved BGI akademiet er uden tvivl fællesskabet. Man knytter helt særlige bånd. Fordelen ved, at vi er så stor en efterskole, er, at jeg bliver ved med at møde og lære nye mennesker at kende og derved hele tiden skaber nye venskaber. Det gør det meget nemmere at finde nogen, som man minder om og finde de miljøer og omgangskredse, hvor man føler sig tilpas i.

“Det bedste ved BGI akademiet er uden tvivl fællesskabet”

“Jeg udvikler mig stadig hver dag og kommer uden problemer tilbage og spiller U19 DM,” siger Caroline Noltensmejer. Foto: BGI akademiet

Hvordan har du udviklet dig som spiller på efterskole?

Træningen på BGI akademiet har udviklet mig meget. Jeg har lært nye sider af mig selv som fodboldspiller. Vi er inddelt i tre hold, så det gør også, at man kommer til at spille med dem, der har samme lyst til at udvikle sig som en selv.

Vi har tre træninger om ugen, og så har jeg tilvalgt talenttræning yderligere, så jeg har yderligere to træninger. Trænerne er meget opmærksomme og har hele tiden fokus på vores behov og forskellige niveauer. Eksempelvis tilbød trænerne, at mig og to andre piger fra mit hold kunne træne med drengene et par gange om ugen, hvilket gør, at vi bliver udfordret det ekstra, som vi har brug for.

“Trænerne har hele tiden fokus på vores behov og forskellige niveauer”

Hvad vil dit råd være til at andre, der overvejer at tage på efterskole for at spille fodbold?

Jeg synes helt sikkert, at I skal tage på efterskole, hvis I overvejer det. Efterskole er et fantastisk år, og du kan sagtens gå på efterskole og stadig udvikle dig indenfor fodbolden. Selvom du kommer fra elite eller en DM klub, så er det stadig muligt for dig at udvikle dig og blive bedre, så du kan vende hjem til DM og eliteplan. Jeg kom fra en DM klub, hvor jeg nu skal være væk fra i et år, men jeg udvikler mig stadig hver dag og kommer uden problemer tilbage og spiller U19 DM, når jeg er færdig på efterskole. Jeg lyver ikke, når jeg siger, at efterskole er det bedste år i mit liv, og jeg elsker alt ved at gå på BGI akademiet og det at gå på efterskole.

Læs mere om BGI akademiet her

Foto: BGI akademiet