Nicoline Sørensen bliver fodboldekspert på TV 2

0
554
Nicoline Sørensen bliver fodboldekspert på TV 2. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix/TV 2

Den tidligere landsholdsspiller skal primært være med til at dække 3F Superliga, som denne sommer vender tilbage til TV 2

Sidste sommer spillede hun VM for Danmark, men ved udgangen af 2023 indstillede Nicoline Sørensen sin fodboldkarriere og takkede af hos engelske Everton. I en alder af 26 år havde hun mistet motivationen til at spille på højeste niveau efter 54 landskampe, to mesterskaber med Brøndby og to svenske mesterskaber med henholdsvis FC Rosengård og Linköping FC.

Men nu er Nicoline Sørensen klar til fodbold igen. Dog i en anden rolle. TV2 skriver nemlig i en pressemeddelelse, at den tidligere landsholdsspiller skal være fodboldekspert, når 3F Superligaen vender tilbage til TV2 denne sommer-

“Jeg var blevet træt af livet som fodboldspiller, men har siden fundet ud af, at jeg stadig elsker fodbold og rigtig godt kan lide at tale om det. Så det krævede ikke lang betænkningstid, da TV 2 tilbød mig jobbet som fodboldekspert,” siger Nicoline Sørensen i pressemeddelelsen – og fortsætter:

“Fodbold er min hjemmebane. Jeg har de faglige kvaliteter og kompetencer og glæder mig til at bidrage til fodbolddebatten med mine analyser”.

Nicoline Sørensen kastede sig efter karrierestoppet i Everton over studierne for at færdiggøre sin uddannelse som diplomingeniør, mens hun sideløbende har medvirket i flere fodboldpaneldebatter og podcasts. Hun begynder officielt som fodboldekspert på TV 2 fra 1. juli, når uddannelsen er færdiggjort, men vil også få opgaver i foråret og i forbindelse med EM-slutrunden i Tyskland, som begynder i juni.

“Det er et scoop at få Nicoline Sørensen som ekspert på vores hold. Vi har ikke ansat en fodboldekspert med mange års tv-erfaring, men ser et kæmpe potentiale i Nicoline, som elsker at tale om fodbold og dele ud af sine taktiske og analytiske evner. Hun er en stærk kommunikatør med en karisma og et gå-på-mod, som vil styrke vores fodboldredaktion og være en gevinst for vores kommende Superliga-dækning,” siger Kristian Hyldgaard, TV 2 Sports indholdschef.

Nicoline Sørensen i aktion for Everton. Nu bliver hun fodboldekspert på TV 2. Foto: Martin Rickett/PA Images/Ritzau Scanpix/TV 2

Fuld fokus på 3F Superliga

Nicoline Sørensens første opgave som fodboldekspert på TV 2 bliver næste uges kvartfinale i Europa League mellem Liverpool og Atalanta – og til sommer gælder det så fuld fokus på landets bedste fodboldrække, når TV 2 vil løfte dækningen og formidlingen af 3F Superliga yderligere i et tæt samarbejde mellem TV 2 Sport, TV 2s regioner, TV 2 News og tv2.dk, klubberne og Divisionsforeningen.

“Det er fedt at komme med fra start, når TV 2 får rettighederne til 3F Superliga. Jeg ved ikke noget bedre end en søndag fyldt med fodbold, og nu kan jeg se frem til at fylde endnu flere ugedage op med fodbold ved at beskæftige mig med en spændende liga, som er i rivende udvikling og har hård konkurrence i begge ender af tabellen,” siger Nicoline Sørensen.

“Jeg ved ikke noget bedre end en søndag fyldt med fodbold”

TV 2 har lavet en seksårig aftale med Divisionsforeningen om at dele tv-rettighederne til 3F Superliga ligeligt med Viaplay fra næste sæson. Det vil sige, at TV 2 den ene spillerunde sender første-, fjerde- og sjettevalget, og spillerunden efter sender anden-, tredje- og femtevalget. Herefter byttes der rundt igen.

Sendeplanen ligger fast – de to søndagskampe med kampstart klokken 14 og 16, samt mandagskampen klokken 19 kan opleves på TV 2s platforme. Og der kan forekomme kampe om lørdagen på grund af dansk deltagelse i europæiske turneringer.