Ny tv-serie: Kom helt tæt på Isa, Mathilde, AB og de andre elitepiger i Brøndby

0
3015

DR-dokumentarserien ”Brøndbypigerne”, der har premiere tirsdag på DR.dk, bringer dig helt tæt på elitemiljøet omkring Brøndbys U16 DM-hold

Fra tirsdag den 2. april kan du komme helt tæt på elitemiljøet blandt pigerne i en landets største fodboldklubber. Det sker, når DR.dk blænder på for en ny dokumentarserie, der i ti korte afsnit følger piger og trænere omkring Brøndbys U16 DM-elite pigetalenthold.

Serien hedder kort og godt “Brøndbypigerne”. Vi møder f.eks. 14-årige Mathilde, der skifter fra Sundby Boldklub til Brøndby IF, og Isa, der har en klar ambition om at blive Danmarks bedste keeper.

Vi følger holdet over en halvsæson under den nye cheftræner Lasse. Der er hård konkurrence om pladserne, og vi er både med, når der grines og grædes, og når der jubles eller der er alvorlige miner, fordi der skal vælges til og fra.

“Vi er tre, der kæmper om min plads,” som Mathilde siger.

Freja og Mathilde kommer til prøvetræning i Brøndby. De kommer fra Sundby Boldklub. Foto: Lotta Lemche

Der er også pigernes egne valg og overvejelser: Skal de satse på fodbolden og så gå glip af ture med veninderne til stranden og i byen? Kan jeg gå hele vejen og blive professionel i udlandet? Og kan jeg blive taget seriøst som spiller, hvis jeg også går op i vipper og negle?

“Gør jer gode”

“Vi er meget konkurrencemennesker”, siger en af pigerne – og det mærker Mathilde og Freja fra den første dag til kommer til prøvetræning i Brøndby.

“Er der noget vi skal vide,” spørger Mathilde nervøst en af sine nye holdkammerater.

“Gør jer gode – ellers er der ingen grund til at være her,” lyder svaret.

Foto: Ann Sofie Juul Jensen

Serien er allerede blevet anmeldt af filmmagasinet Ekko, og her er der fire stjerner til Brøndbypigerne, som produktionsselskabet United står bag:

“Det er instruktørernes fortjeneste, at pigerne tør være sårbare og åbenhjertigt fortælle, hvordan det er være i et elitemiljø. Det er rørende at opleve, hvordan de kæmper med at navigere deres teenageliv imellem fester, flirter og ikke mindst fodbolden,” lyder det.

Se med hos DR.dk fra tirsdag.

Foto: Lotta Lemche