U19-landsholdet kæmpede men rødt kort og straffe kostede mod spanske verdensmestre

0
1188
Foto fra den første kamp mod Grækenland, som blev uafgjort 2-2. Foto: DBU

De danske U19-kvinder missede chancen for en EM-billet, da de tirsdag spillede den sidste og afgørende kamp mod Spanien ved den anden EM-kval-turnering i Slovenien

Et straffespark og en udvisning efter bare fire minutter. Sådan startede U19-landsholdets sidste og afgørende kamp mod de spanske europa- og verdensmestre ved den anden EM-kval-turnering, som tirsdag sluttede i Slovenien.

Dermed var det op ad bakke i kampen, som Danmark skulle vinde for at kvalificere sig til sommerens EM i Litauen.

Det lykkedes da heller ikke. Spanien scorede på sit straffe efter udvisningen af Frida Nautrup og en halv time senere blev det til 2-0 til Spanien.

Der blev ikke scoret mere, og dermed sluttede de danske EM-kvinder med fire point og en andenplads i gruppen efter tre kampe, hvor det udover nederlaget til Spanien er blevet til 2-2 mod Grækenland og 1-0 over Slovenien.

“Der blev kæmpet hårdt og vist en kæmpe holdindsats i en kamp hvor der blev spillet med 10 mand fra 4′ minut,” lyder det på Ungdomslandsholdene Kvinders facebookside.

Nederlaget betyder, at Spanien får den plads ved EM i Litauen, som der blev kæmpet om ved EM-kval-turneringen.