Svava og Vangsgaard brillerede i sejr over Belgien

0
273
Amalie Vangsgaard har gjort det til 1-0. Foto: Anders Kjærbye - dbufoto.dk

Danmark vandt tirsdag aften 4-2 over Belgien i den anden EM-kvalifikationskamp. Amalie Vangsgaard blev dobbelt målscorer

Sofie Svava og Amalie Vangsgaard stod for showet, da Danmark tirsdag aften i Viborg slog Belgien 4-2 og nu har maksimumpoint efter de første to runder i EM-kvalifikationen.

To gange i første halvleg leverede Svava et oplæg til Vangsgaard, som hun headede ind. Første gang efter halv time, hvor et hjørnespark fra Svava blev dirigeret i nettet af Vangsgaard, og 10 minutter senere, da Svava fra baglinjen sendte bolden ind til en fremstormende Vangsgaard, som scorede til 2-0.

Kort før pausen kom Svava selv på måltavlen, da 150 landskamps-jubilerende Pernille Harder leverede en forrygende stikning, som Svava sendte i mål.

I anden halvleg gjorde Frederikke Thøgersen det til 4-0, men kort efter fik Belgien skabt  lidt spænding med to scoringer. Det lykkedes dog Danmark at holde føringen hjem.

Næste kamp er mod de spanske verdensmestre, som Danmark møder den 31. maj og den 4. juni. Spanien har ligesom Danmark maksimumpoint efter to kampe og fører puljen med en bedre målscorer end Danmark.

Den danske start-11er mod Belgien. Foto: Anders Kjærbye – dbufoto.dk