U19-landsholdet møder spanske verdensmestre i afgørende EM-kvalkamp

0
1095
Den danske start-11er i onsdagens kamp mod Grækenland. Foto: DBU

Kun en sejr tæller, når de danske U19-kvinder tirsdag spiller den tredje og afgørende kamp ved EM-kval-turneringen i Slovenien

Så er det tirsdag det gælder for U19-landsholdet, der skal spille den tredje og afgørende kamp i EM-kvalifikationsturneringen i Slovenien. Modstanderen er Spanien, og kun en sejr tæller, hvis Danmark vil med til sommerens EM-slutrunde i Litauen.

Og det ligner en meget svær opgave. Spanien er regerende europa- og verdensmestre, Danmark tabte til dem, da vi mødte dem i venskabskampe i efteråret, og ved den aktuelle EM-kval-turnering i Slovenien har de vundet deres to første kampe med imponerende 5-0 over Slovenien og 7-0 over Grækenland.

Danmarks kampe mod de samme modstandere har været noget mere jævnbyrdige. Mod Grækenland blev det 2-2 efter at Danmark havde ført to gange på mål af Alma Aagaard og Ida Marie Jørgensen, og mod Slovenien blev det 1-0 efter en kamp, hvor Danmark var i undertal i hele anden halvleg.

Alma Aagaard bragte Danmark foran 1-0 efter en halv time, men kort før pausen begik Signe Christensen et straffespark, som gav hende et rødt kort. Heldigvis blev slovenernes straffespark reddet af keeper Liva Petersson.

Du kan følge kampen mod Spanien på UEFAs hjemmeside her