Drømmelegat sendte Stenløse BK’s piger til Bornholm

0
678
Stenløse Boldklubs piger, som forleden var på tur til Bornholm.

Som nystartet pigefodboldhold kan det være vanskeligt at finde ligeværdige modstandere til kampe. Derfor stod en stævnetur til Bornholm højt på ønskelisten hos Stenløse Boldklubs piger

SPONSORERET | Skal man udvikle sig som fodboldhold, er det ikke nok at træne. Der skal også kampe til. Når man er et ”ungt ” fodboldhold med spillere på forskellige alderstrin og niveauer, kan det dog være vanskeligt at finde ligeværdige modstandere. Det måtte man sande hos Stenløse Boldklub, og derfor sendte træner Christian Drewes en efterlysning ud på Facebook, hvor han søgte modstandere til deres nystartede pigehold.

Det gav pote. To bornholmske hold – ASG Allinge-Sandvig Gymnastikforening og Viking Rønne – meldte sig klar til kamp mod Stenløse-pigerne. Begge klubber havde nemlig oplevet samme udfordringer med at finde ligeværdige modstandere.

En udflugt til Bornholm er imidlertid ikke helt billig. For at få så mange pigerne med som muligt, valgte Christian derfor at ansøge Gjensidige Drømmelegat om et tilskud til turen. Heldigvis valgte juryen at støtte op om denne fodbolddrøm, og planlægningen kunne gå i gang. I weekenden den 24. – 26. maj kunne pigeholdet fra Stenløse endelig sætte kurs mod solskinsøen.

Julie sammen med kampens dommeren og anføreren for Allinge-Sandvig Gymnastikforening.

Vigtig erfaring og et styrket fællesskab

Kort efter ankomst fredag stod den på fællestræning med piger fra Svaneke IK. Lørdag bød på en kamp mod ASG på deres hjemmebane i Allinge. ASG vandt sikkert 5 – 1, men Stenløses piger fik en vigtig lektion i hvad det vil sige at spille en fodboldkamp.

Søndag formiddag stod der kamp mod Viking Rønne på programmet og – til trods for en stejl læringskurve – måtte Stenløse indkassere endnu et nederlag på 6 – 3. De sjællandske fodboldpiger fik dog en masse god kamperfaring med hjem, og holdets trænere fik et vigtigt praj om hvad de skal arbejde videre med.

Udover kampe og træning var der også flere sociale aktiviteter på programmet. Fx frokost på Nordbornholms røgeri, gåtur ved Opalsøen og shopping i Rønne. Turen handlede nemlig ikke kun om at blive bedre til fodbold. Det handlede i lige så høj grad om at styrke fællesskabet omkring holdet og forhåbentlig fastholde pigerne i sporten de kommende år.

Stenløse Boldklub spillede kampe mod ASG Allinge-Sandvig Gymnastikforening og Viking Rønne.

Julies fodbolddrøm skabte Stenløse BK piger

Spoler vi tiden et år tilbage var der ikke noget der hed Stenløse BK piger. Det ærgrede den dengang 13-årige Julie. Hun havde spillet fodbold i flere år, men hendes hold var blevet opløst pga. frafald. Julie var dog sikker på at der måtte være andre piger i Stenløse med lyst til at spille fodbold, og med megen vedholdenhed lykkedes det hende at få overbevist far Thomas og Christian – som er trænere i klubben – om at starte et nyt pigehold op.

Det viste sig heldigvis at Julies antagelse holdt stik. En af de første piger som kom til holdet var Julies klassekammerat Vigga. Hun havde ikke tidligere spillet fodbold, men Julie fik hende overtalt til at give det en chance. Rekrutteringen til holdet er bl.a. sket gennem skole og netværk, men rygtet om det nye pigehold gik som en steppebrand og på kort tid er holdet vokset til over 20 piger i forskellige aldre og med forskellige forudsætninger. Dog deler de alle glæden ved fodbold og møder trofast op til træning – året rundt.

I dag har Julie rollen som anfører for holdet. Vi møder både Julie og fodboldveninden Vigga på turen til Bornholm, og de er enige om at det fedeste ved at spille fodbold er det fællesskab og sammenhold man får. Et sammenhold som dagene på Bornholm har været med til at styrke yderligere. Der har nemlig været masser af tid til at få talt med nogle af dem, som man ikke kendte så godt i forvejen.

Læs mere om Gjensidige Drømmelegat her 

– og på Facebook her