DBU København vil mødes med DBU Sjælland: “Vi er fortsat klar til samarbejde”

0
1003
Amager Pigefodbold på Vildbjerg Cup i 2023. Amager Pigefodbold er en af de klubber, som bliver ramt, når det efter sommerferien er slut med fælles Øst-rækker på Sjælland. Foto: Amager Pigefodbold

DBU København er “overrasket over”, at forhandlingerne med DBU Sjælland om fælles turneringer er brudt sammen. Københavnerne har nu sendt et brev til DBU Sjælland, hvor de opfordrer til, at de to bestyrelser mødes for at finde en løsning

Hvis det står til DBU København, så bliver der fortsat fælles fodboldrækker med DBU Sjælland efter sommerferien.

Forhandlingerne mellem DBU København og DBU Sjælland om bl.a. turneringssamarbejde er ellers brudt sammen, og begge unioner har meddelt, at der ikke bliver fælles Øst-rækker i næste sæson.

Men DBU København oplyser nu til FODBOLD FOR PIGER, at de onsdag den 29. maj har sendt et brev til DBU Sjælland. Her opfordrer de til, at der holdes et møde mellem de to lokalunioners bestyrelse.

“Vi har sendt brev til DBU Sjælland”

“DBU København er fortsat klar på samarbejde om fællesrækkerne og vil gerne mødes med DBU Sjælland. Vi har på intet tidspunkt haft et ønske om at stoppe samarbejdet og er overraskede over, at DBU Sjælland vælger at sammenblande sport og politik,” skriver DBU Københavns kommunikationschef Dan Pedersen i en mail til FODBOLD FOR PIGER.

“Vi mener, at fællesturneringer er i alles interesse og skaber de bedste forudsætninger for attraktive turneringer og den bedst mulige matchning for både piger og drenge”.

“Vi mener, at fællesturneringer er i alles interesse”

Det har udløst stor vrede og frustration blandt københavnske klubber, at der ikke bliver fælles pigerækker efter sommerferien. Flere klubber har overfor FODBOLD FOR PIGER udtrykt, at det især går ud over pigerne i København, fordi der kun bliver få andre hold at spille imod.

Bekymret for pigerne

DBU København skriver til FODBOLD FOR PIGER, der har kontaktet begge lokalunioner for en række kommentarer, at de er særligt bekymret for situationen omkring pigerne.

Konkret skriver DBU København:

”I DBU København er vi særlig bekymret for situationen omkring pigerne. Derfor har vi også sendt invitationer til DBU Sjælland og DBU Talent drenge og piger, hvor vi bl.a. søger en løsning på nedenstående spørgsmål, hvor særligt spørgsmål 2 vedr. pigerne. DBU Sjælland har desværre takket nej til at deltage i mødet.

1.En aftale om turneringspropositioner for fællesrækker for U13-U15 Drenge licenshold, som DBU København og DBU Sjælland har aftalt at drifte i sæsonen 2024/2025. Eftersom turneringerne administreres under hensyn til licensmanualen for drenge, bør propositionerne aftales med DBU Talentudvikling Drenge.

2.Fællesrækker for U13-U14 Pige licenshold bør tilføjes til den administrative aftale for ligebehandling mellem kønnene. Hertil også en aftale med DBU Talentudvikling Piger om propositionerne for sæsonen 2024/2025.

3.Indledende dialog med henblik på en national aftale om turneringer for understøttelse af talentudvikling for drenge og piger i Danmark”.

Håber på ny aftale om pigerækker

Mens der ikke bliver nogen fælles rækker for pigerne, så vil der fortsat være fælles øst-rækker for U13-U15 drenge. Det håber DBU København dog at ændre på, skriver Dan Pedersen:

”Årsagen til, at der er en fællesrække for drenge og ikke for piger er, at man ved indgåelsen har henvist til en national aftale for drengene. Siden er det kommet frem, at den aftale aldrig er blevet bekræftet af de respektive parter. Det stiller os i en ny situation, og derfor ønsker DBU København netop at genoptage dialogen for både drenge U13-U15 licenshold og piger U13-U14 licenshold, så vi kan få lavet en national turneringsaftale. Vi håber DBU Sjælland, som har det nationale ansvar for pigefodbolden, vil genoverveje og deltage i disse drøftelser”.

FODBOLD FOR PIGER har også kontaktet DBU Sjælland, der har lovet at sende svar på de samme spørgsmål, som vi har stillet DBU København. Når vi har svarene fra DBU Sjælland, vil vi bringe dem snarest muligt.

LÆS OGSÅ:

Vrede over stop for fælles ungdomsrækker på Sjælland: “Man tager pigerne som gidsler”

Ingen fælles ungdomsrækker på Sjælland efter sommerferien