Sluttede med sejr over Sverige: U16-landstræner er godt tilfreds med Open Nordic-indsats

0
828
Danmarks start-11er til kampen mod Sverige, som blev vundet 4-3. Foto: DBU

Det blev til to sejre og et stort nederlag ved årets Open NordicTournament for U16-landshold i Finland. Landstræner Claus Struck siger, at kampene har været meget lærerige

Kampen var inde i overtiden og der stod 3-2 til Sverige. Så fik Sofie Lundberg scoret til 3-3 og i den forlængede spillede fik samme Lundberg også scoret til 3-4.

Dermed sluttede U16-landsholdet søndag sin deltagelse ved Open Nordic Tournament i Finland med en sejr over Sverige, og da det også blev til en sejr over Island på 1-0 og et stort 5-0 nederlag til Holland, så slutter Danmark med en femteplads i den nordiske sommerturnering.

Landstræner Claus Struck fortæller på en sms fra Finland, at han og trænerteamet er godt tilfreds med udbyttet af Nordic Open, som er afslutningen på U16-landsholdsåret:

”De tre kampe til Nordic har været meget lærerige. Vi mødte i kamp et Holland der også endte med at vinde turneringen. Deres generelle tekniske, taktiske og fysiske niveau er højt og der har vi noget vi kan stræbe efter. Kampen mod Island var et fysisk slagsmål og vi kom sejrrigt ud af kampen uden at imponere spillemæssigt,” skriver Claus Struck – og fortsætter:

”I den sidste kamp mod Sverige er vi bagud i hele kampen og udligner i kampens overtid til 3-3 og lukker den i tillægstiden. Vi scorer i den kamp et mål efter højt erobringsspil, et mål på hjørne, et mål i en flot, flot kontra og et mål direkte på frispark, så vi er meget tilfredse med at det vi har brugt tid på, på træningsbanen også kommer til udtryk i kamp”.

“Vi er meget tilfredse med at det vi har brugt tid på, på træningsbanen også kommer til udtryk i kamp”

Alle i start 11eren

Alle 20 spillere i truppen, der har været 100 % klar, har fået mindst 90 minutters spilletid, og alle har fået en plads i en start 11er. Tre debutanter har fået spilletid, og dermed har 35 spillere fået spilletid for U16-landsholdet i denne sæson.

Om sit generelle indtryk af turen til Finland siger Claus Struck:

”Overordnet set har det været en god oplevelse og en tur hvor vi har fået arbejdet med nye spillestilselementer. Vi har arbejdet grundigt med vores standardsituationer, både offensivt og defensivt. Vi har bygget videre på vores erobringsspil og kigget på organiserede forsvarsspil, forsvar af feltet og kontraangreb, så vi har haft travlt. Vi er generelt tilfredse med turneringsudbyttet og den retning vi er på vej i med denne årgang.”.

Næste U16-samling er i september i Kolding, hvor Danmark møder Tyskland i to venskabskampe.

TRUPPEN TIL OPEN NORDIC TOURNAMENT 2024

KEEPER
Esther Haahr Jakobsen, AGF
Isabella Damm, Brøndby IF

FORSVAR
Camilla Dybdahl, AaB
Ditte Autzen, SIF Q
Frida Danielsson, Dalum IF
Hannah Jørgensen, Næstved HG
Mille Kjærsgaard Thomsen, Fortuna Hjørring

MIDTBANE
Alberte Mott, FC Nordsjælland
Anna Pallesen, Fortuna Hjørring
Carla Domino, Fortuna Hjørring
Ida Skræddergaard Philipsen, Vildbjerg SF
Mathilde Brandt, Brøndby IF

ANGREB
Andrea Thierry, Kolding IF
Astrid Baltersen, Brøndby IF
Louise Strauss, FC Nordsjælland
Martha Volquards Hesselholt, FC Nordsjælland
Sasha Maria Gogorza Krüger-Johnsen, B93
Selma Kjær Karstensen, FC Nordsjælland
Sofie Lundberg, FC Nordsjælland
Sophia Parkegaard, AGF