DBUs direktør svarer på kritik af nye inklusionsregler: “Alle skal føle sig velkomne i fodbold”

0
1950
Erik Brøgger Rasmussen er administrerende direktør i Dansk Boldspil-Union. Foto: Anders Kjærbye - dbufoto.dk

DBUs administrerende direktør, Erik Brøgger Rasmussen, svarer her på indlægget fra Mille Sørensen, Frederiksberg Fritids-Fodboldentusiaster, der på FODBOLD FOR PIGER har kritiseret DBUs nye inklusionsregler for at være et kæmpe skred i pigernes og kvindernes vilkår. “Fodboldens fællesskab skal være et sted, hvor alle føler sig velkomne,” skriver Erik Brøgger Rasmussen

Af Erik Brøgger Rasmussen, administrerende direktør, Dansk Boldspil-Union

Kære Mille Sørensen og øvrige interesserede,

Tak for dit indlæg og for at sætte fokus på udviklingen inden for fodbold for piger og kvinder. Vi forstår og anerkender de bekymringer, du og andre deler, og vi ønsker derfor at bidrage til en mere nuanceret samtale om de nye inklusionsanbefalinger.

Fodbold er for alle – og det forpligter
Hos DBU arbejder vi hver dag for, at fodbolden kan rumme og afspejle hele samfundet. Det gælder både vores arbejde med at sikre bedre forhold for piger og kvinder, som desværre alt for ofte har oplevet at få de mindre gode træningstider og faciliteter, og vores kamp mod alle former for diskrimination. Fodboldens fællesskab skal være et sted, hvor alle føler sig velkomne.

LÆS OGSÅ: Hallo DBU: I glemte noget, da I besluttede at tillade drenge og mænd i pige- og kvindefodbolden

Baggrund for de nye retningslinjer
De nye anbefalinger udspringer af Danmarks Idrætsforbunds (DIF) arbejde for inklusion, og vi har desuden søgt inspiration i erfaringer fra Tyskland, hvor lignende retningslinjer har fungeret godt. Som Danmarks største idrætsforbund ønsker vi at gå forrest og sikre en tryg og inkluderende fodboldkultur. Vi er stadig i begyndelsen af denne rejse og vil justere vores løsninger løbende, så de passer bedst muligt til fællesskabets behov.

Ingen pludselig ændring af spillersammensætningen
Det er en misforståelse, hvis nogle forestiller sig, at mange biologisk-fødte drenge og mænd snart vil spille i pigernes og kvindernes rækker. Anbefalingerne henvender sig til de meget få personer i Danmark, som identificerer sig som transkønnede, interkønnede eller non-binære. Af vores mere end 370.000 medlemmer udgør disse spillere en meget lille andel, og vi er sikre på, at fodboldfællesskabet kan rumme de ændringer, vi anbefaler.

Det er en misforståelse, hvis nogle forestiller sig, at mange biologisk-fødte drenge og mænd snart vil spille i pigernes og kvindernes rækker

Fair konkurrence og fællesskab i bredden
Vi er helt med på, at fair konkurrence er vigtigt, også i breddefodbolden, hvor mange værdsætter både fællesskab og konkurrence. Vores anbefalinger sigter derfor på at balancere disse hensyn. I elitefodbolden, hvor fair konkurrence er særligt afgørende, foretages der nøje vurderinger i forhold til spillerskifte for at bevare en retfærdig konkurrence uden at skade fællesskabet.

En grundig og langsigtet proces
Vi er stadig i en tidlig fase, hvor kun én af de seks lokalunioner, som står for breddeturneringerne, har taget det på deres dagsorden. Vi tager os god tid, da vi ønsker en grundig proces, hvor spillere, trænere og klubber føler sig hørt. Det er vigtigt for os at skabe de bedste løsninger, der sikrer en holdbar overgang og et trygt miljø.

Vi tager os god tid, da vi ønsker en grundig proces, hvor spillere, trænere og klubber føler sig hørt

Støtte og vurdering via tillidspersoner
For at sikre, at processen sker korrekt og under hensyn til alle parter, tilknyttes en tillidsperson hos DBU til at hjælpe lokalunionerne. Tillidspersonen går i dialog med spillerne og vurderer ønsket om spillerskifte. Dermed sikrer vi, at reglerne bruges med omtanke, og at spillersammensætningen forbliver fair.

Vi arbejder for fodboldens fællesskab
Med disse anbefalinger sigter vi efter at skabe en sport, hvor alle kan føle sig velkomne, og vi værdsætter dialogen herom. Vi vil fortsat evaluere politikkerne løbende, så vi kan sikre en tryg og inkluderende fodboldoplevelse for alle spillere i Danmark.

Med venlig hilsen,
Erik Brøgger Rasmussen
Administrerende direktør
Dansk Boldspil-Union

LÆS OGSÅ:

Hallo DBU: I glemte noget, da I besluttede at tillade drenge og mænd i pige- og kvindefodbolden