Hillerød vinder den sjællandske U17-pokal

0
908

U17 DM-pigerne fra Hillerød GI slutter foråret med at få en stor pokal med hjem til skabet. Hillerød vandt nemlig i weekenden den sjællandske pokalturnering med en finalesejr på 3-0 over de nykårede DM-guldvindere fra Brøndby.

Finalen blev spillet søndag på Farum Park og var en del af DBU Sjællands store pokalfinalestævne.

Hillerød havde spillet sig vej til finalen med en sejr i kvartfinalen over BSF og en sejr i semifinalen over B93. Brøndby havde i kvartfinalen slået Kalundborg og i semifinalen Herlufsholm.

Det var Hillerød, der kom bedst fa start i finalen. Holdets kommende U19-landsholdsspiller Lærke Tingleff gjorde det til 1-0 efter bare seks minutter, og samme Lærke fordoblede scoringen nogle minutter senere, da hun headede et indlæg fra Mathilde Dam i kassen.

Kort efter fik Hillerød et gult kort, og derefter pressede Brøndby på, men en stærk præstation i Hillerød-målet af Thea Brich holdt DM-vinderne fra scoringer.

Anden halvleg var jævnbyrdig, men Hillerøds Dajan Hashemi afgjorde kampen, da hun afdribler en fremstormende Brøndby-målmand og sendte bolden sikkert i mål til 3-0.

Fra Hillerød stod Lærke Tingleff og Thea Brich for de største præstationer mens især Marie “Mini” Hovmark, der nu rykker op i Brøndbys 3F-trup, var en stor trussel. Brøndbys Rebecca Haren, som blev skiftet ud kort før tid, blev af DBU’s repræsentanter valgt til Pokalfighter.