U15: Stærke bornholmere er tæt på 1. Division øst

0
781

Elite Bornholms U15-hold fører 2. Division Øst efter en stærk efterårssæson med bare ét nederlag. Nu gælder det knald-eller-fald kamp mod bundholdet fra 1. Division Øst

Af Steen Trolle

Otte sejre, 24 point og en målscore på 50-8. Sådan lyder status for topholdet Elite Bornholm inden sæsonens sidste kamp i U15-pigernes 2. Division øst på søndag mod B93-HIK.

Dermed har efteråret været noget nær perfekt for bornholmerholdet, der er en eliteoverbygning med de bedste spillere fra de bornholmske klubber. Elite Bornholm er nu bare en kvalifikationskamp fra spille sig i den bedste række, 1. Division øst.

Dén kamp står lørdag den 5. november, hvor Elite Bornholm på udebane skal dyste om pladsen i 1. division med Himmelev-Veddelev, der slutter på sidstepladsen i 1. division.

”Vi har et rigtig godt hold i øjeblikket og har spillet mange gode kampe i efteråret, så vi satser på at gå videre. Men alt kan ske i sådan en knald-eller-fald-kamp. Så selv om vi har slået Himmelev to gange i foråret, så føler vi os slet ikke sikre på at rykke op,” siger træner Jørn Lundberg. 

Foto: Søren Jensen

Han roser sit hold for at være et stærkt kollektiv, der slås for hinanden:

”Pigerne spiller med hjertet. De løber for hinanden,  de er taktisk gode og stærke fysisk. Vi ligger klart bedst fysisk af alle hold i 2. Division øst,” vurderer træner Jørn Lundberg.

Og så har holdet det godt sammen, hvilket er vigtigt, når der skal tilbringes mange timer sammen med at rejse frem og tilbage til kampe på Sjælland:

”På dage med udekampe tager vi som regel hjemmefra klokken 10 om formiddagen og er først hjemme kl. 11 om aftenen. Men det vænner pigerne sig hurtigt til. De har det godt socialt sammen, og vi gør meget ud af, at skabe nogle gode sociale relationer med fælles grillaftener osv. Vores filosofi er, at hvis vi fungerer godt socialt, så fungerer vi også godt på banen,” siger Jørn Lundberg, der har stået i spidsen for U15 1-holdet i otte år.

Elite Bornholm har spillere fra syv-otte klubber på Solskinsøen. De træner mandag med deres gamle hold, træner tirsdag med Elite Bornholm, hvorefter de onsdag som regel spiller kamp i en bornholmsk turnering med deres gamle hold.

”Men hvis vi rykker op i 1. Division øst, så vil vi lave tre fællestræninger om ugen, foruden at pigerne så træner én gang sammen med deres gamle klub,” siger Jørn Lundberg.

Læs om kvalifikationskampen mod Himmelev her på FODBOLD FOR PIGER.

FAKTA: Elite Bornholms kampe i 2. Division øst:
13-08: Taastrup FC-Elite Bornholm 2-4
20-08: Elite Bornholm-Allerød Fodbold Klub  8-1
27-08: Espergærde IF-Elite Bornholm 0-6
03-09: FC Damsø-Elite Bornholm 0-4
10-09: Elite Bornholm-B.93-HIK Elite 13-1
17-09: Elite Bornholm-Taastrup FC 1-3
24-09: Allerød Fodbold Klub-Elite Bornholm 1-7
01-10: Elite Bornholm-FC Damsø 3-0
08-10: Elite Bornholm-Espergærde IF 4-0
30-10: B.93-HIK Elite-Elite Bornholm (spilles søndag kl. 15)