3F: Taastrup FC vil styrke fysikken

0
1240
Taastrup FC er nummer syv i 3F Ligaen. Fire sejre og 12 point holder forfølger på afstand i bunden.
Taastrup FC er nummer syv i 3F Ligaen. Fire sejre og 12 point holder forfølgerne på afstand i bunden.

Oprykkerne fra Taastrup FC er godt tilfredse med indsatsen i den første halvsæson i 3F-ligaen. Men fysikken skal have et have et løft, konstaterer cheftræner Michael Skjold Hansen

Af Steen Trolle

12 point og en syvendeplads. Efteråret har været mere end godkendt for 3F ligaens oprykkere fra Taastrup FC, der med fire sejre i efterårets 14 kampe har skabt et pænt hul ned til bundholdene. Men cheftræner Michael Skjold Hansen kigger fortsat nedad, og han konstaterer, at den fysiske form skal have et løft, hvis Taastrup FC skal bide sig fast i 3F Ligaen.

”Vores målsætning har hele tiden været at overleve, og det er det fortsat. Vi er ikke gode nok til top fire, og for alle andre hold er det et spørgsmål om at overleve,” siger Michael Skjold Hansen.

Cheftræner Michael Skjold Hansen.

Han glæder sig over, at Taastrup FC har formået at holde fast i sit spilkoncept, hvor ønsket er at være spilstyrende. Men kampene mod topholdene har vist, at holdet skal være i bedre form, hvis en sådan målsætning skal lykkes i landets bedste række.

”Vi har ikke været i så god form, som jeg havde ventet. I kampene mod Fortuna og Brøndby spillede vi med de første 20-25 minutter, men derefter var det ren overlevelse, og det skræmte mig lidt. Der er stor forskel på 1. division og 3F Liga. I 1. division har spillerne i mange kampe kunnet klare sig med at lunte hjem og så lade forsvar og målmand klare paragrafferne. Den går bare ikke i 3F Ligaen,” siger Michael Holm.

Fysisk træner

Derfor står den på styrketræning i vinterpausen, og Taastrup FC arbejder på at kunne tilknytte en fysisk træner til førsteholdstruppen. Desuden er der overvejelser om at gå fra tre til fire træningsdage om ugen, i hvert fald i perioder.

”Men det kan være svært for spillerne at passe ind i en hverdag med job og studie, og i forvejen trækker vi store veksler på spillerne, som jo ikke får en krone for det,” konstaterer cheftræneren.

Taastrup FC forventer i vinterpausen at kunne styrke truppen med to tidligere Taastrup-spillere, hvoraf den ene har 3F Liga-erfaring:

”Det vil være gode forstærkninger, og den ene vil kunne gå direkte ind og lægge pres på start-11eren,” siger den 35-årige cheftræner, som var assistenttræner i en 2. divisionsklub på herresiden, inden han kom til Taastrup FC.

Taastrup FC lægger ud mod Skovbakken den 24. marts. Derefter møder holdet Vejle, SønderjyskE og KoldingQ.

.