Danmark på vej mod FIFAs top-10

0
967

De danske præstationer ved træningsturneringen i Brasilien kan være med til at give Danmark et nøk op ad FIFAs verdensrangliste, hvor holdet lige nu indtager en 14. plads.

Danmark er gået ubesejret gennem sin pulje, og resultater som uafgjort mod Italien og 1-0 over Brasilien kaster point af sig, som kan sende Danmark tilbage mod top 10, hvor de danske fodboldkvinder var placeret for år tilbage.

Landstræner Kenneth Heiner-Møller mener, at Danmark har potentiale til at være i top 10, men det kræver at landsholdet præsterer mere stabilt over en periode, erkender han:

”Vi bør efter min opfattelse ligge i Top-10, og hvis vi spiller som vi gjorde mod Brasilien, så måske top-8. Men det kræver altså også, at vi leverer en indsats, der gør os berettiget til at rykke opad, og det synes jeg ikke altid vi har levet op til,” siger landstræneren til www.3f.dk/fodbold.

FIFA offentliggør sin nye rangliste den 23. december, og på forhånd er det svært at regne ud, hvordan et hold har rykket sig:

”Det er et meget kompliceret pointsystem, der ligger bag FIFA-listen, og det kan være vanskeligt at gennemskue konstruktionen. Men pointsystemet vægtes i forhold til om Danmark vinder kampe over hold, der ligger over eller under os. Der tages hensyn til om sejren hentes på hjemmebane, udebane eller neutral bane, og kampens vigtighed spiller også en rolle. Og her er det klart, at 4-nationers turneringen i Brasilien ikke vægter det samme som et VM, med det tæller dog, at vi vinder – og tilmed på hjemmebane,” siger Kenneth Heiner-Møller til www.3f.dk/fodbold.

Læs også: Danmark slog brasilianske stjerner

Se også: Danmarks fire mål mod Chile