Danmark var ét mål fra guldet i Brasilien

0
840

…men holdet tabte 2-1 til de brasilianske stjerner i finalen i træningsturneringen i Sao Paolo, hvor Danmark gjorde en flot figur og kunne have vundet turneringen med 2-2

Det danske kvindelandshold var søndag tæt på den helt store triumf ved den træningsturnering, som holdet har spillet i Sao Paolo i Brasilien de sidste to uger. Danmark tabte 2-1 i finalen til Brasilien, men Danmark var tæt på at udligne i de sidste minutter, og uafgjort ville have givet guld til Danmark, fordi vi vandt torsdagens indbyrdes grundspilskamp mod Brasilien med 1-0.

I søndagens finale kom Danmark foran 1-0 på et mål af Pernille Harder, som i det 53. minut afdriblede det brasilianske forsvar og sendte bolden ind bag en sagesløs målmand . Den stilling til holdt i 11 minutter. Så udlignede Erika, og samme Erika gjorde det 10 minutter senere til 2-1, da hun udækket sendte bolden i nettet efter et hjørnespark.

I de sidste minutter havde Danmark to muligheder for at udligne. Først tog en brasiliansk forsvarspiller en dansk hovedstød med hånden, hvilket burde have givet et straffe, og kort før tid sendte Nadia Nadim et langskud mod det bagerste hjørne, hvor målmanden fik vippet boldet op på overliggeren med det yderste af neglene.

10.000 tilskuere fulgte finalen, og de blev ifølge 3Fs mand på stedet vidne til en medrivende kamp, som nok gjorde Brasilien til fortjent vinder, men hvor Danmark leverede en flot en indsats og hvor de brasilianske stjerner tydeligvis var frustrerede over, at det var svært at spille sig i gennem et stærkt dansk forsvar:

”Både Marta og Christiane filmede sig konstant til frispark, og Marta skubbede flere gange til de danske spillere og to gange gik hun direkte i ryggen på Katrine S. Pedersen. Andre dommere ville givetvis have tildelt Marta og Christiane gule kort og måske også rødt. Men det var tydeligt, at dommerne var bange for de brasilianske stjerner,” skriver www.3f.dk/fodbold

Se web-tv fra finalen her: Brasilien-Danmark 2-1