Brøndby gør klar til ny turneringsmodel på Sjælland

0
740
Brøndbys U15 1-hold i kamp mod Hillerød. Efter sommerferien fortsætter holdet som U16-hold.
Brøndbys U15 1-hold i kamp mod Hillerød. Efter sommerferien fortsætter holdet som U16-hold.

Som den første klub har Brøndby nu meldt ud, hvordan klubben tackler den nye turneringsmodel, som DBU Sjælland indfører i pigerækkerne efter sommerferien. DBU Sjælland afskaffer U15-rækken og indfører i stedet U12-, U14- og U16-rækker, og det har fået Brøndbys pigeafdeling til at melde følgende ud på sin hjemmeside til spillere, forældre og andre interesserede:

På eliteholdene (U18 DM, U16-1, U14-1) følges de nye årgange, hvilket betyder, at de ældste årgange i de respektive rækker, der skulle have været rykket op til sommer, ikke rykkes op. Dog vil det være sådan, at der altid vil være en vurdering af, hvornår det enkelte talent er klar til at rykke op.

På breddeholdene bliver man i sin årgang og følges med dem.

I de yngste af de årgange, der spiller turnering i enkeltårgange, vil årgangene træne sammen parvis for at give mulighed for mere differentieret træning.

Hele Brøndbys orientering kan læses på klubbens hjemmeside her.

DBU Sjælland indfører den nye model for at begrænse antallet af piger, der kvitter fodbolden, når de skifter årgang. Det er især skiftet fra U15 til U18, der får mange til at forlade fodbold, fordi de pludselig får holdkammerater som er to-tre år ældre og fysisk meget stærkere, end de har været vant til.

Læs også: DBU Sjælland dropper U15 – nye rækker for U12, U14 og U16