U15-træner bliver ny talentchef i Hillerød

0
1218
William Pedersen, ny talentchef i HGI Damefodbold. Foto: John Jessen Hansen
William Pedersen, ny talentchef i HGI Damefodbold. Foto: John Jessen Hansen

HGI Damefodbold i Hillerød fortsætter den oprustning, der skal sikre klubben licens til at spille i U18 DM-rækken fra næste sæson.

I november lavede klubben en aftale med Henrik Geertsen, der er hyret som ny fysisk træner til U18-truppen, og nu er der givet håndslag på endnu en aftale: William Pedersen, der træner U15 1-holdet sammen med Lars Bo Petersen, skal fremover være talentchef for hele HGI Damefodbold.

39-årige William Petersen har været U15-træner de sidste to et halvt år. Undervejs har holdet opnået stærke resultater, senest med andenpladser i 1. division øst i både foråret og efteråret 2011, og det er de gode erfaringer fra U15-holdet, som nu skal løftes videre til alle årgange.

”Vi skal skabe en rød tråd med ensartede træningsprincipper i alle årgange, så der er en sammenhæng fra den første dag, du kommer til træning i klubben, og til du spiller damesenior,” forklarer William Pedersen, der fortsætter som U15-træner til sommerferien, hvorefter han vil koncentrere sig 100 procent om arbejdet som talentchef, som er et frivilligt job han passer ved siden af sit civile arbejde.

Skal videreudvikle nyt talentcenter

William Pedersen får som talentchef også ansvaret for at videreudvikle Talentcenter Nordsjælland, som HGI Damefodbold lancerede i 2011. Akademiet er et tilbud til både egne og andre nordsjællandske klubbers spillere og trænere, som inviteres til træningssessioner, hvor de f.eks. kan blive trænet af spændende gæstetrænere.  

Desuden skal William Pedersen også være med til at udbygge kontakten til DBU og til de HGI-spillere, som er inde omkring landshold og talentsamlinger. Dem var de 15 af i 2011.

”Vi har et fast koncept for, hvordan vi håndterer disse spillere. Det er vigtigt, at vi tager os godt af dem,” siger William Pedersen.

Vil samarbejde om fastholdelse

Det sociale spiller i det hele taget en vigtig rolle for både klubben og den nye talentchef, som også skal have fokus på fastholdelse af spillere:

”Her håber jeg på et samarbejde med andre klubber. Jeg vil gerne ud og høre hvad andre gør og drøfte, hvordan vi ved fælles hjælp kan stoppe det store frafald fra pigefodbolden i de ældre ungdomsårgange,” siger William Pedersen.