Brøndbytræner ser muligheder mod fransk storhold

0
814
Brøndby sikrede sig adgang til kvartfinalen efter sejr over Torres fra Italien. Foto: John Jessen Hansen
Brøndby sikrede sig adgang til kvartfinalen efter sejr over Torres fra Italien. Foto: John Jessen Hansen

Brøndbys cheftræner Peer Lisdorf var i Frankrig i weekenden for at kigge nærmere Olympique Lyonnais, som Brøndby til marts møder i kvartfinalen i Champions League. Han så et stærkt fransk hold men så også nogle muligheder for at drille de forsvarende Champions League-mestre

Af Steen Trolle

De er regerende Champions League-mestre, de har vundet den franske liga de sidste fem år i træk, og de har nogle af det franske landsholds største profiler på holdet.

Franske Olympique Lyonnais ligner på forhånd en kæmpe mundfuld for de danske mestre fra Brøndby, som til marts møder franskmændene i kvartfinalen i Champions League. Cheftræner Peer Lisdorf så da også et stærkt hold, da han i weekenden var i Frankrig for at nærstudere Lyonnais, som spillede årets første ligakamp mod Montpellier, en kamp som Lyon vandt 1-0. Men Peer Lisdorf så også nogle muligheder mod franskmændene, som Brøndby skal møde på ude- og hjemmebane hhv. den 14./15. og den 21./22. marts.

”Jeg så et godt kollektiv, der er dygtige på alle pladser. Men jeg ser også nogle taktiske muligheder og nogle begrænsninger, som vi kan udnytte. Vi skal være dygtige og heldige, men jeg tror på at vi kan drille dem,” siger en optimistisk Peer Lisdorf.

Brøndby skal spille den første kamp i Frankrig og det ærgrer Peer Lisdorf lidt. Det danske kvindelandshold vender nemlig først hjem fra Algarve Cup ugen inden den første kamp, hvilket kun giver Brøndbys landsholdspillere nogle få dage i Danmark, inden Brøndby flyver til Lyon dagen før kampen.

”Jeg ville helst være startet hjemme, men nu skal vi starte ude, og så indstiller vi os på det. Vi har heldigvis god tid til at forberede os,” siger Peer Lisdorf.

Træningskamp mod svenske mestre

Brøndby startede træningen i sidste uge og fokuserer i de første uger på den fysiske del. I uge 7 tager holdet på træningslejr til Tyrkiet, og derefter venter en række træningskampe mod svenske hold, blandt andet de svenske mestre LdB Malmö FC, der også skal spille Champions League-kvartfinale. Andre træningsmodstandere bliver Kristiansstad og Tyresö, hvor sidstnævnte har den tidligere Brøndby-spiller Line Røddik Hansen på holdet.

Brøndby ser i øvrigt ud til at få en spændende tilgang til holdet i denne sæson. Det er den tidligere landsholdsspiller Mia Brogaard (tidl. Olsen, red.), som blev kåret af spillerforeningen til årets spiller i 2009. Mia blev mor for et år siden, men prøver i disse dage om hun for alvor skal vænne tilbage til topfodbold.

”Vi har skåret lidt ned i truppen, så den er blevet smallere men skarpere. Vi har lige nu 18 spillere, men får sandsynligvis Mia Brogaard tilbage, ligesom Aivi Luik (australsk landsholdsspiller, som var i truppen i efteråret, red.) formentlig vender tilbage. Så jeg er meget fortrøstningsfuld og ser frem til nogle spændende Champions League-kampe,” siger Brøndbys cheftræner.

Web-tv: Se Olympique Lyonnais vinde Champions League