BSF: Ny turneringsmodel burde være landsdækkende

0
754
BSF er en af sjællands stærkeste U15- og U18-klubber. Arkivfoto: Steen Trolle
BSF er en af sjællands stærkeste U15- og U18-klubber. Arkivfoto: Steen Trolle

DBU Sjællands beslutning om at ændre årgange for pigerne efter sommerferien, får en blandet modtagelse hos en af Sjællands stærkeste klubber i U15- og U18-årgangene, Ballerup Skovlunde Fodbold (BSF).

Sportschef for pige/kvinde John Walsh er enig i, at den nuværende model med U13, U15 og U18 bør ændres, men han havde helst set, at ændringerne var kommet til at gælde hele landet og at de fulgte landsholdsårgangene. Sådan bliver det ikke med den kommende model, som kun får betydning på Sjælland, og som indebærer, at U15 nedlægges og at de øvrige rækker suppleres med U16, U14 og U12.

”Jeg havde helst set, at det var kommet til at hedde U19 og U17, så det fulgte landsholdene. Det ville være mest hensigtsmæssigt, fordi det så fulgte FIFA-opdelingen. Desuden havde jeg gerne set, at initiativet var kommet fra et lidt højere niveau i DBU, så det virkning for hele landet,” siger John Walsh.

Ballerup Skovlunde Fodbold har endnu ikke besluttet, hvordan klubben vil tackle de nye ændringer. DBU Sjælland har indkaldt til et informationsmøde om ændringerne den 26. februar, og først herefter vil BSF beslutte endeligt, hvordan ændringerne skal gribes an.

”Vi vil ikke tage stilling før informationsmødet. Som det er lagt op, kan det give anledning til en del forvirring, for hvad gør man for eksempel, hvis man har tre årgange på førsteholdet på U18 DM, men kun to årgange på andet holdet, skal de yngste talenter så rykkes ned og spille U16? Det skal drøftes grundigt i gennem,” siger John Walsh.

Læs også: DBU Sjælland dropper U15 – nye rækker for U12, U14 og U16