Søllerød-Vedbæk: Vi har piger til alle de nye rækker

0
1446
BSVs U15-piger i kamp mod Brøndby i efteråret.
BSVs U15-piger i kamp mod Brøndby i efteråret.

Boldklubben Søllerød Vedbæk (BSV) står godt rustet, når DBU Sjælland til sommer nedlægger U15-rækken for pigerne og indfører nye rækker for U16, U14 og U12.

Det vurderer Michael Tving, pigekoordinator i BSV, som mener at klubben vil være i stand til at stille gode hold i alle de nye rækker.

”Vi har over 200 piger i klubben og har piger i alle årgangene, så det bliver ikke noget problem,” siger Michael Tving

Han mener, at ændringerne på sigt bliver en gevinst, ikke mindst i de ældste årgange, hvor mange piger i dag kvitter fodbolden, når de skal skifte fra U15 til U18:

”Der er en aldersforskel på tre år i U18 i dag, og det betyder meget i den alder, fordi der kan være stor forskel mentalt på spillerne, hvis de yngste går i folkeskolen og de ældste i gymnasiet. Hvis der kun bliver en aldersforskel på to år, vil det styrke det sociale sammenhold, og det sociale i fodbold betyder meget mere for piger end for drenge. Hvis man skræller alt det sociale væk og der kun er fodbolden tilbage, så vil halvdelen af pigerne forlade fodbolden, mindst,” siger Michael Tving.

Mens ændringerne ikke bliver et problem i en stor pigeklub som Søllerød Vedbæk, så bliver den nye struktur en stor udfordring for de små klubber, gætter BSV-lederen:

”Jeg kan være nervøs for nogle af de mindste klubber, hvor der kun er få spillere i hver årgang. Her har det været naturligt at lægge flere årgange sammen. Men for vores vedkommende er det fint og vil gøre mange ting meget nemmere,” siger Michael Tving.

Læs også: DBU Sjælland dropper U15 – nye rækker for U12, U14 og U16