Skovbakken møder tysk tophold i inde-turnering

0
1018
Sanne Troelsgaard og resten af Skovbakken skal slås for de danske farver ved det traditionsrige Weltklasse-stævne i Tyskland.

 

Skovbakken med bl.a. Sanne Troelsgaard deltager i Weltklasse i næste weekend.

Skovbakken kommer op mod et af Europas stærkeste klubhold, når holdet i weekenden 14.-15. januar deltager i det traditionsrige indestævne i Bielefeld, ”Weltklasse”.

Stævnet er en eliteturnering med otte hold fra Tyskland, Sverige, Danmark og Tjekkiet, der spiller to indledende puljer. Her er Skovbakken kommet i pulje med det tyske tophold FFC Turbine Potsdam, som har været i kvindernes Champions League-finale de seneste to år og vandt Champions League-trofæet i 2010. De to andre hold i puljen er Sparta Prag og den lokale klub, Herforder SV.

”Turbine Potsdam ligner på forhånd en favorit til at vinde puljen med en stribe landsholdsprofiler i truppen, mens Skovbakken på papiret bør have OK muligheder i kampene mod de to øvrige,” skriver Skovbakken på sin hjemmeside.

Skovbakken er ene om at repræsentere de danske farver i Weltklasse. Fortuna-Hjørring var oprindelig tilmeldt men valgte for nylig at melde afbud. Ifølge Skovbakkens hjemmeside skete det, fordi klubben ikke mente at kunne stille et tilstrækkelig slagkraftigt hold. Fortuna skulle i  den anden pulje have mødt sidste års vindere Kopparberg/Gøteborg samt SG Essen-Schönebeck og SC 07 Bad Neuenahr. Hvem der erstatter Fortuna Hjørring, er endnu ikke offentliggjort.

Fik klø i Kiel sidste år

Skovbakken tager til Tyskland med blandt andet landholdsspillerne Sanne Troelsgaard, Nadia Nadim og Pernille Harder i truppen. Målet er gøre en betydelig bedre figur end sidste vinter, hvor klubben deltog i en indeturnering på kunstgræs i Kiel.

”Dengang fik vi rent ud sagt “en røvfuld” af de tyske topmandskaber. Nu er spillerne i hvert fald advaret, og da Weltklasse spilles på et normalt indefodbold-underlag, håber jeg, at vi i år kan matche modstanderne betydeligt bedre,” siger træner Brian Sørensen til klubbens hjemmeside.

Skovbakken har tidligere vundet turneringen i Bielefeld. Det var dengang klubben hed HEI og på holdet blandt andet havde Anne Dot Eggers, som dengang blev kåret til turneringens bedste spiller.