3F: Skovbakken styrker fysikken og defensiven

0
754
Skovbakken scorer mange mål, men lukker også for mange ind. Derfor skal defensiven styrkes.
Skovbakken scorer mange mål men lukker også for mange ind. Derfor skal defensiven styrkes.

Det bliver et fysisk stærkere og bedre kollektiv, som Skovbakken sender på banen til forårets afgørende kampe i 3F Ligaen, hvor sidste års bronzevinder går efter en placering blandt de to bedste.

Klubben fortæller på sin hjemmeside, at der i år har været meget mere fokus på fysisk træning i december og januar. Under ledelse af den fysiske træner Line Hovgaard har spillerne dels slidt i træningslokalerne i fitness.dk, dels knoklet med individuelle træningsprogrammer.

”De foregående år er vi typisk løbet ind i nogle kedelige skader på kunstbanen, som har hæmmet vores forberedelse frem mod turneringsstarten. Det prøver vi at minimere, og med Line Hovgaards store kompetencer på det fysiske område er det både spillernes og vores indtryk, at det valg har været rigtigt,” siger træner Brian Sørensen til hjemmesiden.

Et andet fokusområde, som der arbejdes med i øjeblikket, er defensiven og den kollektive organisation. Det sker under ledelse af den nye træner Carsten Karkov, som har sine spidskompetencer indenfor det holdtaktiske:

”Med spillere som Troelsgaard, Harder, Nadia og Junge i front skal vi nok komme til at skabe mange målchancer, også i de afgørende kampe mod Fortuna og Brøndby. Men for tit har vi lukket modstanderne tilbage i kampen ved at give dem alt for let spil til at score mod os. Derfor har vi ikke fået de sejre, som kvaliteten af vores enkelte spillere berettiger til, og det skal vi have ændret for at rykke forbi Fortuna og Brøndby i tabellen,” siger Brian Sørensen til Skovbakkens hjemmeside.

Skovbakken spiller i de kommende uger træningskampe mod Team Viborg, OB og Fortuna, hvorefter kampformen skal slibes til mod en række hold fra den bedste svenske række, blandt andet de svenske mestre fra LdB Malmø, som Skovbakken spiller mod i Malmø den 11. marts.

Skovbakken åbner sæsonen ude mod Taastrup FC den 24. marts.

Læs også:

Pernille Harder: Vi kan være med blandt de allerbedste

Topscorer Sanne Troelsgaard: Vi kan spille med om guldet