Hillerød vil have kunstgræs i 2012

0
931
HGIs U13-piger i kamp mod Skjold Birkerød på Birkerøds kunstgræsbane forleden. Endnu har HGI ingen kunstgræsbane selv.
HGIs U13-piger i kamp mod Skjold på Birkerøds kunstgræsbane. HGI har endnu ikke selv kunstgræs.

Nu skal det være slut med at leje sig ind på kunstgræsbaner langt væk fra Hillerød. HGI Damefodbold, der er en af Sjællands største pigefodboldklubber, har for alvor sat næsen op efter at få den kunstgræsbane, som klubben har manglet i årevis.

Hillerød Kommune har i år sat 5,6 millioner kroner af på budgettet til et anlæg med kunstgræs til kommunens fodboldklubber, og hvis ellers det lykkes at rejse yderligere to millioner kroner, så skulle der stå et nyt anlæg med to kunstgræsbaner klar ved Selskov Stadion i Hillerød fra efteråret 2012.

”Vi håber det endelig lykkes i år. Det burde være realistisk, når kommunen har sat penge af i budgettet” siger næstformand John Bjørn Olsen, HGI Damefodbold.

DBU meddelte i sidste uge, at der sættes 15 millioner kroner af til etablering af nye fodboldbaner i løbet af de næste fire år. Klubberne kan søge om at få del i pengene, som fordeles med 10 millioner kroner til 11-mands baner og fem millioner kroner til andre typer baner, såsom miniarenaer, minikunstgræsbaner, streetfodboldbaner og multibaner.

“Foreningen Kunstgræs i Hillerød er i fuld gang med at skaffe de sidste to millioner kroner fra fonde, sponsorer og private bidrag, blandt andet fra kommunens ca. 3000 fodboldspillere, og vi håber selvfølgelig, at vi også vil være en af de heldige klubber, der får del i de nye midler fra DBU,” siger John Bjørn Olsen.

Læs også:

Hillerød vil spille U18 DM allerede til sommer

U15-træner bliver talentchef i Hillerød