Brøndby og Malmø vil sætte tilskuerrekord til Champions League

0
1219
Brøndbys ottendedelsfinale i Champions League trak 1704 tilskuere til Brøndby Stadion. Foto: John Jessen Hansen
Brøndbys ottendedelsfinale i Champions League trak 1704 tilskuere til Brøndby Stadion. Foto: John Jessen Hansen

Brøndby IF  og LdB FC Malmö har en hel del til fælles for tiden: De to hold er begge regerende mestre, de har begge kvalificeret sig til kvartfinalen i kvindernes Champions League – og de går begge efter at sætte tilskuerrekord til deres hjemmebaneopgør i den prestigefyldte europæiske fodboldturnering.

Brøndby håber slå den flere år gamle rekord på 3500 tilskuere fra en kamp mod svenske Umeå, når holdet onsdag den 21. marts møder de franske mestre Olympique Lyonnais på Brøndby Stadion.

Og sjovt nok er det nogenlunde den samme rekord, som LdB FC går efter at slå, når holdet 15. marts spiller den første af to opgør mod Frankfurt på hjemmebanen Malmø IP.

Den hidtidige rekord i Malmø lyder på 3387 tilskuere. Den blev sat i efteråret, da FC Malmö sikrede sig det svenske mesterskab. Men klubben håber at kunne lokke endnu flere til Champions League-kampen, og et af midlerne er en lodtrækningskonkurrence, hvor der bliver sat fem gavekort til Intersport á 10.000 svenske kroner på højkant blandt tilskuerne, hvis tilskuertallet overstiger de 3387 tilskuere

I Brøndby er lokkemidlet et andet. Her har klubben skrevet rundt til samtlige pigefodboldklubber på Sjælland og tilbudt dem fribilletter til Champions League-kampen på Brøndby Stadion.

Thorbjørn Kjeller fra Brøndby understreger dog, at det afgørende ikke er, at der bliver sat en rekord. Det vigtigste er at få skabt bedst mulige opbakning til holdet, der skal spille op til sit absolut bedste for overhovedet at have en chance mod Olympique Lyonnais, som er regerende Champions League-mestre.

Foreløbig er der solgt og uddelt omkring 500 billetter til kampen den 21. marts, men Brøndby håber på, at ”salget” for alvor rykker,  når kamptidspunktet bliver endelig fastlagt.

Klubber som ikke har fået invitationen fra Brøndby kan kontakte Thorbjørn Keller på thke@brondbyif.net

Brøndby og FC Malmö mødes i øvrigt til en træningskamp på tirsdag den 21. februar i Brøndby. Træningskampen spilles klokken 16.