Danmark tabte 5-0 til USA

0
856

Danmark fik onsdag aften en møgstart på den prestigefyldte kvindefodboldturnering “Algarve Cup”, som spilles på den portugisiske sydkyst 29. februar til 7. marts.

Danmark lagde ud mod VM-sølvvinderne fra USA, og det toptrimmede amerikanske landshold viste sig at være en for stor mundfuld. Hele 5-0 vandt amerikanerne, som havde styr på begivenhederne fra start til slut.

”Jeg har svært ved at se, hvem der kan slå USA i øjeblikket. De er dygtige og enormt sammenspillede,” sagde den danske landstræner Kenneth Heiner-Møller efter kampen til www.3f.dk/fodbold

Den danske landstræner gav sig selv skylden for at nederlaget blev så stort.

”Jeg valgte, at vi skulle blive ved at spille offensivt i anden halvleg – selv om vi godt kunne have pakket os sammen. En beslutning som er truffet ud fra, at vi er igang med at forberede os til EM-kvalifikationen mod Tjekkiet. Den er vigtigere end et nederlag i Algarve,” sagde Kenneth Heiner-Møller

Alex Morgan gjorde det til 1-0 i det 21. minut, og kort før pausen blev det til 2-0, da legenden Abby Wambach scorede sit landskampmål nr. 132. I anden halvleg scorede Carli Lloyd til 3-0 i det 78. minut, inden Alex Morgan og Lydney Leroux gjorde det til hhv. 4-0 og 5-0 i slutminutterne.

Danmark spiller igen på fredag, hvor modstanderen er de japanske verdensmestre.

Læs et længere referat fra kampen her