80 ledere til info-møde om ny turneringsmodel på Sjælland

0
997
Cirka 80 ledere fra Sjælland og Lolland-Falster var samlet til info-møde i DBU-hovedkvarteret i søndags.
Cirka 80 ledere fra Sjælland og Lolland-Falster var samlet til info-møde i DBU-hovedkvarteret i søndags.

“I burde også lave en 9-mandsturnering i U16- og U18-årgangene, så der var et alternativ til 7- og 11-mandsturneringerne”.

Sådan lød et af de forslag, som kom frem, da ca. 80 ledere fra klubber på Sjælland og Lolland-Falster søndag var samlet i DBU-hovedkvarteret i Brøndby til et orienteringsmøde om den nye turneringsstruktur, som DBU Sjælland indfører for pigefodbolden efter sommerferien.

Her afskaffes U15-rækkerne, og i stedet indføres der rækker for U12, U14 og U16. Formålet er at begrænse det store antal piger, som kvitter fodbolden, når de skal tage det store spring fra U15 til U18.

Gruppearbejdet blev brug til ideudveksling.

”Den nye struktur blev godt modtaget, og der var en god dialog med klubberne, som kom med en række forslag, som vi nu skal kigge på,” fortæller Michael Juul fra turneringsafdelingen i DBU Sjælland

Som en del af orienteringsmødet var der gruppearbejde, hvor deltagerne i 45 minutter fik lejlighed til indbyrdes at diskutere fordele og ulemper ved den nye struktur. Her var ideen om 9-mandsfodbold i de ældste rækker bare et af flere forslag, der kom på bordet. Et andet var et forslag om at supplere de nye rækker med en U15-række. Den nuværende U14-årgang er nemlig den hidtil største pigeårgang på Sjælland, og derfor burde der være piger nok til at både at lave U14, U15 og U16, lød synspunktet.

”Det var en rigtig god workshop, hvor klubberne var gode til at bruge hinanden ved at lytte til hinandens erfaringer,” siger Michael Juul.

DBU Sjælland vil nu finde en model, så de klubber, der ikke deltog i mødet, på anden vis kan få en orientering om den nye turneringsstruktur.

Mødet blev rundet af med et foredrag af U16-landstræner Danny Jung, som fortalte om arbejdet med at udvælge og træne piger til ungdomslandsholdene. Efterfølgende demonstrerede Danny Jung sine træningsprincipper, da han i et par timer stod for træningen af DBU Sjællands U14 Øst-piger, som samme søndag var samlet til træning på banerne ved DBU. Læs mere om denne træningssamling på FODBOLD FOR PIGER senere på ugen.

Læs også: DBU Sjælland dropper U15 – nye rækker for U12, U14 og U16

U16-landstræner Danny Jung træner pigerne fra U14-samlingen fra DBU Sjællands Øst.