Mariann Gajhede: Vi vil med i topstriden i Sverige

0
1373
Foto: Erik Åström / www.erikastrom.se
Foto: Erik Åström / www.erikastrom.se

Med fire nye spillere har Linköpings FC med danske Mariann Gajhede på holdet oprustet kraftigt forud for den nye sæson i Damallsvenskan, som er Sveriges bedste kvinderække.

Nilla Fischer, Mathilda Agné og Emma Lundh er kommet til fra andre svenske klubber, og snart starter australske Lisa de Vanna, som kommer fra den amerikanske liga og med sin hurtighed og målfarlighed er en nøglespiller på det australske landshold.

Forstærkningerne har givet mere rutine på holdet, og målet er igen at være et tophold, fortæller Mariann Gajhede til FODBOLD FOR PIGER:

”Vi vil gerne være med i topstriden, men det er der rigtig mange hold, som gerne vil, så det kræver, at vi spiller op til vores bedste hver gang. Vi skal sørge for at vinde flere kampe og ikke spille lige så mange kampe uafgjort, som vi gjorde sidste år,” siger hun.

Linköpings FC arbejder på at blive mere boldbesiddende, og det vil de nye spillere bidrage til, vurderer danskeren:

”Generelt har vi fået mere rutine ind i holdet og gennemsnitsalderen er øget i truppen. Det vil forhåbentlig medføre, at vi præsterer mere jævnt end sidste år,” siger Mariann Gajhede Knudsen om 2011-sæson, hvor Linköping FC kun blev nummer seks. Det var to år efter, Linköpings FC blev både svenske mestre og vandt pokalturneringen.

Om de nye holdkammerater siger hun:

”Nilla (fra LdB FC Malmö, red.) er en dygtig spilfordeler med meget erfaring. Mathilda (fra Hammarby, red.) er hårdarbejde og en holdspiller, og Emma (Djurgårdens IF, red.) er en teknisk angriber, som også formår at gøre sine medspillere gode. Lisa de Vanna kommer først i starten af marts, men jeg så hende spille til VM, og er imponerede hun mig med sin speed og aggressivitet”.

Men Linköpings FC er ikke det eneste hold, der har oprustet. De andre topklubber har også forstærket sig, og der kan være udsigt til yderligere forstærkninger, hvis rygterne taler sandt og superstjernen Marta da Silva ender med at skrive kontrakt med en svensk klub.

Af samme grund tør Mariann Gajhede Knudsen endnu ikke spå om Linköpings FC styrke i forhold til konkurrenterne:

”Vi har kun spillet én træningskamp, så det er meget svært at vurdere, hvordan vi står i forhold til konkurrenterne. Tyresö har købt flere nye, dygtige spillere, så de ser meget giftige ud. Malmö, Göteborg og Umeå har også fine spillere, så det bliver spændende at se, om vi kan byde dem op til dans. Vi skal spille en lille træningsturnering den 17.-19. februar, hvor vi bl.a. skal spille mod Tyresö, og har vi sandsynligvis en indikation af, hvor vi står,” siger Mariann Gajhede Knudsen.

Læs også: Mariann Gajhede: Stor omvæltning af komme til Linköpings FC