Michelle Heyman: Derfor valgte jeg Brøndby

0
963
Michelle Heyman
Michelle Heyman

Brøndbys nye australske angriber Michelle Heyman har fået en varm velkomst hos de danske mestre. Hun er ganske vist fløjet direkte fra 30 graders varme i Australien til dansk dybfrost-vinter med træning i 5-10 graders frost. Men den australske ligatopscorer er blevet taget godt imod af de nye holdkammerater,  fortæller hun til FODBOLD FOR PIGER:

”Pigerne er virkelig søde og har fået mig til at føle mig velkommen. De er alle meget talentfulde og jeg glæder mig rigtig meget til at skulle spille sammen med dem,” siger den 23-årige bomber.

Michelle Heyman kommer fra den australske mesterklub Canberra, hvor hun sluttede sæsonen af i forrige lørdag med at vinde ligafinalen og selv score to mål i 3-2-sejren over Brisbane Roar. Dermed nåede Michelle Heyman op på 15 mål i sæsonen og det gør hende til sæsonens suverænt mest scorende i den australske liga.

De mange mål gennem flere sæsoner har gjort Michelle Heyman til en eftertragtet spiller. Både engelske og tyske klubber har været i kontakt med Heymans manager, men da Brøndby fornylig meldte sig, var Michelle Heyman ikke i tvivl:

”Jeg vil gerne udvikle mig som spiller, blive bedre og stærkere, og det tror jeg, at jeg kan ved at få nye udfordringer. Jeg valgte Brøndby, fordi det er det bedste hold i den danske liga, de har en masse talentfulde spillere på holdet og så er det en hjælp at der også er en anden australsk spiller på holdet (Aivi Luik, red.),” siger hun.

Hvordan vurderer du niveauet i den danske 3F Liga i forhold til den australske liga?

”Ud fra den første træning i Brøndby tror jeg, at niveauet i den danske liga er lidt højere end i Australien”.

Hvordan er du som fodboldspiller – dine styrker og svagheder?

”Mine styrker er, at jeg er stærk, høj, hurtig og elsker at score mål. Svagheden er min førsteberøring,” siger Michelle Heyman.

Den 23-årige australier har skrevet en fem måneders kontrakt med Brøndby og hun glæder sig til at lære mere om det lille kolde land på den nordlige halvkugle, hvor hun nu skal spille fodbold:

”Jeg ved ikke meget om Danmark endnu. Ikke andet end at jeg er nødt til at gå ud og købe noget varmere tøj,” smiler Michelle Heyman, som fik følgende hilsen med fra en australsk fodboldofficial, da en lokal australsk avis forleden skrev om hendes skifte:

“Flot gået af Michelle, som har bevist, at hun bliver en succes, uanset hvor hun spiller!”.

Michelle Heyman og resten af Brøndbytrupppen rejser lørdag på træningslejr til Tyrkiet. Hun kan opleves i aktion herhjemme første gang den 21. februar, når Brøndby spiller træningskamp mod de svenske mestre LdB FC Malmø. Kampen spilles i Brøndby kl. 16.