Ny sportskanal vil sende live fra 3F Ligaen hver uge

0
876
Fra forårssæsonen bliver der livetransmissioner hver uge fra 3F Ligaen.
Fra forårssæsonen bliver der livetransmissioner hver uge fra 3F Ligaen.

Tilhængere af dansk kvindefodbold kan godt begynde at glæde sig: Når 3F Ligaen starter op igen til april, så bliver det muligt at se én kamp live på tv hver uge.

DBU har indgået en større aftale med Kanal Sport, som 1. april lancerer en ny 24 timers sportskanal, og som en del af aftalen skal der sendes ugentlige live-transmissioner fra kvindernes bedste danske fodboldrække, 3F Ligaen.

”Det har længe været vores mål at sende fra 3F Ligaen. Potentialet er stort i dansk kvindefodbold, som vokser og vokser, og vi vil gerne være med til at skærpe interessen yderligere og være med til at skabe nogle profiler,” siger Kanal Sports chefredaktør, Allan Hvid, til FODBOLD FOR PIGER.

Kanal Sport kan i dag ses på nettet, hvor der laves daglige tv-indslag fra bl.a. herrernes superliga og 1. division. Men når den nye 24 timers sportskanal går i luften, vil kanalen kunne ses hos alle, der har Yousee Digital eller TDC Home Trio på deres tv. Desuden vil livekampene kunne ses gratis på www.kanalsport.dk

Ud over de direkte transmissioner vil der også være interviews med spillere og trænere før og efter kampene. Kampene dækkes med tre kameraer, hvilket er lidt færre end de store kampe i superligaen, hvor der typisk er syv-otte kameraer. Men det er nok til at få en god dækning af kampene, understreger Allan Hvid.

KanalSport vil bestræbe sig på at dække ligaen bredt, men det er ikke alle klubber, der skal forvente at besøg af tv-kanalens transmissionshold:

”Vi er nødt til at vælge kampe, hvor der er faciliteter, så vi kan transmittere live. Derfor vil det primært blive de kampe, som spilles i nærheden af de store stadions, f.eks. i Brøndby,” siger Allan Hvid.

Læs mere om DBUs aftale med Kanal Sport her.

Se Kanal Sports webtv-kanal her.