Svensk mesterhold trues af konkurs

0
863
Holdfoto fra den succesrige 2011-sæson, hvor LdB FC Malmø genvandt mesterskabet. Foto: LdB FC Malmö
Holdfoto fra den succesrige 2011-sæson, hvor LdB FC Malmø genvandt mesterskabet.

LdB FC Malmø, som har danskerne Katrine Veje og Christina Ørntoft på holdet, er på randen af konkurs. Klubben har vundet det svenske mesterskab de sidste to år, men der mangler sponsorer, og derfor knokler klubben lige nu for at få Malmø Kommune til spytte flere penge i klubkassen.

Malmø Kommune giver i dag et årligt tilskud på 90.000 svenske kroner til den succesrige kvindeklub, men står det til LdB FC Malmøs ledelse, så bør kvindeklubben have væsentlig mere, eftersom herreklubben Malmø FF får 1,5 millioner svenske kroner.

Klubledelsen havde onsdag et møde med kommunen, og selv om der ikke kom noget konkret ud af mødet, så var klubdirektør Niclas Carlnén bagefter optimistisk, ifølge avisen Sydsvenskan.

Udover kommunal støtte arbejdes der på at skaffe flere sponsorer. Hvis ingen af delene lykkes, er det temmelig sandsynligt at klubben går konkurs eller i hvert fald tvinges til at skrue kraftigt  ned for ambitionsniveauet. Som klubdirektør Niclas Carlnén siger til Sydsvenskan, så skal der bruges 14-16 millioner svenske kroner om året for at være med i den europæiske top.

LdB FC Malmø har forstærket sig forud for denne sæson med to udenlandske topspillere. Det drejer sig om schweiziske Ramona Bachman og den tyske angriber Anja Mittag.

LdB FC Malmø spiller træningskamp mod Brøndby tirsdag den 21. februar i Brøndby.