3F Liga-optakt: KoldingQ skal slås for overlevelse

0
1655
KoldingQs 3F Ligatrup. Foto: KoldingQ
Størstedelen af KoldingQs rekordstore 3F Ligatrup. Foto: KoldingQ

En ny sæson i 3F Ligaen. Det er succeskriteriet for KoldingQ i forårssæsonen. Et mål der skal sikres med hård fight og med den hidtil største trup på 22 kvinder. Vi har kigget nærmere på KoldingQ, som spiller forårets første kamp lørdag eftermiddag ude mod Team Viborg.

Af Simon Stjerne Hansen

Etableret tophold i 3F Ligaen. Det er det langsigtede mål for Koldings kvinder. I 2014 skulle man gerne være med til at blande sig i topstriden hver eneste år. Men i 2012 er virkeligheden en anden. KoldingQ frister en tilværelse i bunden af rækken og må allerede nu indstille sig på en forårssæson der står på hårdt arbejde for at sikre sig en ny sæson i den bedste danske række.

Historiens største trup

Kim Foder, cheftræner for KoldingQ, har valgt at udtage den hidtil største trup i klubbens historie. 22 kvinder har han valgt at indlemme i forårets trup. Det skyldes dels at der stadig er nogle stykker der døjer med skader, men også at kvaliteten af truppen efterhånden er blevet så bred at der er plads til så mange. Der bliver satset hårdt på talenterne i KoldingQ. Fem U19 landsholdsspillere og en enkelt U23 landsholdsspiller vidner om stor villighed til at satse på talentudvikling frem for at gå ud og hente dyre udlændinge til.  

Der har været en del udskiftning i truppen over vinteren. Tre spillere er stoppet men også tre nye er kommet til. Specielt den tidligere landsholdsspiller Sandra Morsø Jørgensen kan vise sig at blive et stort aktiv for den unge Kolding trup. Hun har med sine 21 landskampe den rutine og erfaring der kan gå hen at blive udslagsgivende for at redde en ny sæson i 3F Ligaen.

Første kamp en seks points kamp   

KoldingQ åbner forårssæsonen på lørdag ude mod Team Viborg. En kamp der skal vindes hvis man skal gøre sig forhåbninger om en rimelig placering inden kvalifikationsspillet senere på foråret. Et nederlag lørdag vil isolere KoldingQ på næstsidste pladsen med fem point op til netop Team Viborg. Derfor er det vigtigt at komme godt fra start for at holde trit med de andre hold i den nederste del af 3F Ligaen.

FAKTA OM KOLDING Q 

Cheftræner: Kim Foder

Profiler: Merete Greisen, Sandra Morsø Jørgensen, Victoria Baagøe

Tilgang: Sandra Morsø Jørgensen, Karoline Lykkebo Nielsen (U18) Mimi Henningsen (2. holdet)

Afgang: Kathrine Buhl, Majbritt Henningsen, Rikke Thomsen

Tilbage fra skader eller andet: Merete Greisen (barsel), Fitore Zenjullahi(knæskade), Rikke Aaskov (1 års pause), Kathrine Dam Andersen (ukendt)